Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sävehof överkört i Champions League

Kristina Liscevic orsakade Sävehof enorma problem.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Rasmus Overby fick inte ordning på sitt lag.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

6–6 som blev 6–9 och 7–15 i halvtid.

Sävehof hade inte mycket att sätta emot när rumänska Valcea blev för tuffa i Champions League–gruppspelet.

– Vi missar alldeles för mycket, säger Sävehofs tränare Rasmus Overby till Viasat efter matchen.

Det som såg ut att bli en jämn match, var också det under den första delen av matchens första akt. Lagen följdes åt och visade prov på bra skytte fram till ställningen 6–6.

Sedan drog Valcea ifrån. 

Rumänskorna gick snabbt upp i en tremålsledning efter att Sävehofs anfallsspel gått i stå – antingen hamnade skotten över eller utanför målet, samtidigt som Marta Batinovics räddningsprocent var uppe och snuddade på 50 procent i halvtid. 

Lagen gick till pausvila med en ledning för Valcea med åtta bollar – 7–15 och frustration i hemmalaget.

– Vi börjar bra men blir alldeles för stressade i avsluten när de börjar dra ifrån. Avsluten kommer för snabbt. Defensivt får vi inte träff på dem, de får springa in alldeles för enkelt, sa Nina Dano till Viasat i halvtid.

Orkade inte stå emot

Andra halvlek inleddes precis som den första – Sävehof tryckte på och skapade en hel del möjligheter för att komma ikapp siffermässigt, men rumänskorna var alldeles för starka. Tempot i anfallsspelet i kombination med Marta Batinovics fina målvaktsspel gjorde att avståndet mellan lagen växte. 

Slutsiffrorna skrevs till 17–23 efter att Sävehof snyggat till siffrorna i slutet tack vare kontringar och Sofie Börjessons fina målvaktsspel. 

Rasmus Overby efter matchen:

– En svår match för oss. Vi står bättre som lag i andra halvlek men missar alldeles för många enkla misstag både framåt och bakåt. Ska man ta poäng i sådana här matcher så måste det vara bättre, säger Sävehofs tränare till Viasat och fortsätter:

– Vi försöker att vara positiva hela vägen trots resultatet, och det är många spelare där ute som tar ansvar. Det är jag mycket nöjd med.