Sävehof nära första seriesegern på tio år

Sävehofs Jonathan Edvarsson mot Ystads Jakob Nygren.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

30–24 mot Malmö i lördags.

31–25 mot Ystads IF på onsdagskvällen.

Sävehof har på fem dagar besegrat båda toppkonkurrenterna och är nu snubblande nära första seriesegern på tio år.

– Det är mycket som stämmer nu. Men ändå – det är i slutspelet det avgörs, säger lagkaptenen Jonathan Edvardsson

Medan Ystad har haft lite sviktande form och tappat serieledningen har Sävehof gått andra vägen.

Före förlusten mot Önnered för en dryg vecka sedan hade de regerande mästarna åtta raka matcher utan seger. Och nu håller de på att bygga upp en ny svit efter vinsterna mot Malmö och Ystad.

”Tror på vårt spel”

– Det har varit två superroliga matcher att spela. Och kul att kunna vinna båda. Det är många i laget som träder fram just nu och vi tror verkligen på vårt spel, säger Jonathan Edvardsson.

Som lagets ende svenske landslagsman kunde han kosta på sig att bara göra ett enda mål mot Ystad – andra gjorde desto fler.

– Det är härligt att kunna visa den bredden, nu får vi betalt för den. Det är många som har tagit superkliv, säger lagkaptenen.

En av de stora matchhjältarna var målvakten Bertram Obling, som gjorde 20 räddningar.

Han gjorde snyggaste räddningen

Ändå stod åttamålsskytten Sebastian Karlsson i C More och påstod att det var Jonathan Edvardsson som gjorde matchens snyggaste räddning när han med ansiktet mot det egna tomma målet styrde bollen till hörna.

– Ha-ha. Jag ska inte ta någon ära från Bertram, men han stod ju inte i målet då. Jag hade lite flyt, slängde bara upp armarna i luften på kontringen och blev lite chockad när jag kände bollen och såg att den gick utanför, säger han.

På lördag möter Sävehof Hallby i den sista omgången före slutspelet. En seger räcker för att ta första seriesegern på tio år.

– Det är jättekul att vi har den möjligheten och det skulle vara roligt att vinna serien. Men det är ändå i slutspelet det gäller, säger Jonathan Edvardsson.

RIK tog steg mot kval

Samtidigt tog RIK ett stort steg mot att säkra en kvalplats när Lugi besegrades med 32–29.

Elliot Stenmalm gjorde nio mål, men mest uppmärksammad blev ändå målvakten Kristian Zetterlund som inte bara gjorde 18 räddningar utan också tre mål när Lugi spelade utan målvakt.

– Så många mål har jag inte gjort sedan jag var utespelare som B-pojke. Jag har tidigare som mest gjort ett mål som målvakt, säger Zetterlund till C More.