Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sävehof nära final efter nya segern

Johanna Ahlm och hennes Sävehof närmar sig ännu en SM-final. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sävehof är en ynka vinst från en ny SM-final. 

Det efter att laget stängt igen butiken och bara släppt in 20 bollar i den tredje semifinalen mot H65 Höör. 

– Vi spelar mediokert anfallsspel, men så länge man bara släpper in 20 bollar brukar man vinna ändå, säger Sävehofs Johanna Ahlm. 

Semifinalserien mellan förra säsongens två finallag, Sävehof och Höör, har bjudit på stor underhållning hittills. Höör gick segrande i den första matchen innan sedan Sävehof utjämnade i den andra. 

När lagen möttes för tredje gången var det mycket som stod på spel – inte minst chansen till att skaffa sig matchboll i matchserien. 

Försvarsspelet nyckeln

Vilka som tog den? Sävehof, tack vare ett utomordentligt stabilt försvarsspel. 

– Vi står fantastiskt i försvaret och har en fantastisk målvakt. De testar allting, alla sina niometersspelare och sju mot sex, men vi har så jäkla bra koll på det och det är himla skönt att känna, säger Sävehofs Johanna Ahlm. 

Är det den stora nyckeln till den här segern? 

– 24 mål är egentligen inte jättebra att göra, men så länge man bara släpper in 20 brukar man vinna ändå. 

Det finns lite sparkapital i anfallsspelet med andra ord?

– Vi spelar perfekt bakåt, men vi har saker att jobba på. Vi tycker inte att det här var perfekt på något sätt utan det finns massvis att förbättra. 

”Formen är inte toppad”

I och med segern går Sävehof upp till 2–1 i matchserien. Det innebär också att man nu har möjlighet att säkra finalplatsen redan i nästa hemmamatch. 

– Nu har vi två matcher på oss att avgöra, det är klart att det är superhärligt. Jag hoppas att vi kan få en ganska full arena och ett gött tryck nu på hemmaplan. 

Johanna Ahlm, som var med och tog SM-guld förra säsongen, menar att laget har en bit till sin maxnivå och ännu mer att ge. 

– Vår form är inte toppad än, men jag tror att det lag som spelar bäst försvarsspel vinner till slut. Och där ligger vi ju bra till. Det här är den bästa känslan vi haft i truppen på hela året.