Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sävehof krossade Varberg – efter talangernas uppvisning

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Varberg föll klart mot Sävehof.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Oavgjort mellan lagen senast – men nu växlade Sävehof upp och körde över Varberg. 

Och många talanger klev fram. 

– Pontus Brolin gör en helt otrolig match, säger målvakten Simon Möller, 20. 

Möller själv var inte heller så dålig utan stoppade drygt 40 procent av skotten. Dessutom spelade han 60 minuter. 

– Det var inte i går kan jag säga. Men det känns i benen nu, två matcher på tre dagar tar en del, men alltid kul med mycket speltid, säger keepern. 

När lagen möttes så sent som i söndags blev det oavgjort, men den här gången kom Partillelaget upp i normal standard och vann med hela 35-21. 

Landslagsmannen bänkad

– En mycket gedigen insats av hela laget. Vi visade upp ett otroligt revanschsug och var inte alls nöjda med en poäng senast. Fantastiskt skönt att få visa att vi är ett mycket bättre lag än dem, säger Simon Möller. 

Simon Möller.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sävehof lät landslagsspelaren Jonathan Edvardsson och etablerade namn som Rune Schröder och Sebastian Karlsson tillbringa en bra stund på bänken. I stället fick unga killar som Adam Blanche (tre mål), Elias Ellefsen á Skipagötu (fem), Anders Forsell-Schefvert (ett), Felix Mölle (tre), Sebastian Spante (två), Henrik Rhåsson (ett), Malte Celander (fyra) och Emil Berlin (två) mycket speltid. 

Framför allt klev 19-årige sexmålsskytten Pontus Brolin fram. 

– Han gör en helt otrolig match och visar vilken duktig handbollsspelare han är. Det blev ett ungt lag på slutet, medelåldern var väl 19 år. Gott att visa att vi har en sådan bredd, säger Simon Möller.