Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sävehof en seger från SM-guld

Sävehof närmar sig SM-guld.Foto: TOMMY HOLL / IBL

34–26 mot Skuru. Nu är Sävehof bara en seger från SM-guld. 

– Just nu vill jag inget hellre än att vinna, säger Johanna Ahlm, som avslutar karriären efter säsongen. 

Sävehof fortsätter att ånga på. I SM-finalens andra drabbning med Skuru blev det återigen en stabil seger, den här gången med 34–26. 

Och precis som tidigare under slutspelet var det Sävehofs kassaskåpssäkra försvarsspel som var framgångsnyckel. 

– Det är det som gör det. Vi är väldigt bra pålästa och står ofta rätt, sen har vi vunnit våra dueller också. Det är framför allt i fighternivån där jag inte tycker att varken Skuru eller Höör har kommit upp i samma nivå, säger Sävehofs Johanna Ahlm. 

– Det var verkligen underbart skönt det här. 

”Kommer att bli stenhårt”

Segern innebär att Sävehof nu bara är en seger från ytterligare ett SM-guld. I nästa match väntar en tuff drabbning på bortaplan uppe i Eriksdalshallen. 

– Det är bara att försöka hålla samma tankar som vi gjort inför de här två första matcherna. Vi vet vad vi kan handbollsmässigt, nu handlar det bara om att återhämta sig, säger Ahlm. 

– Det kommer att bli stenhårt det här, att vi skulle gå och vinna tre raka är det ingen som har räknat med. Annars är det bara att behålla tålamodet och så får vi fler chanser. 

För Johanna Ahlm är det här sista säsongen innan hon lägger skorna på hyllan. Att få avsluta med ett SM-guld vore svårslaget, menar hon. 

– Det är klart att vinna är det roligaste jag vet och jag älskar det. Men det är när man är här i nuet, ser man på helheten... Jag vet inte, det är svårt att svara på det, men just nu vill jag inget hellre än att vinna. 

– Så som säsongen har varit också är det jäkligt härligt. Det är en bra motivation när folk inte tror på oss.