Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryter ifrån: ”Bedrövligt, är ledsamt och dåligt”

Nils Wiberg brinner för idrotten i Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Matchklockan efter den inställda handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Redbergslid och IFK Skövde.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Redbergslids Melker Norrman, Emil Mellegård och Oskar Ysander efter att matchen ställts in på grund av kondens på golvet i Scandinavium.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hemmapremiären mot IFK Skövde fick avbrytas efter två minuter – på grund av halka. 

Nu ryter Redbergslids storsponsor ifrån. 

– Det är bedrövligt, ledsamt och dåligt att vår kommun inte kan ordna en hall till mesta mästarna för 2 000-4 000 åskådare, säger Nils Wiberg, 71. 

I onsdagens GT skrev Nils Wiberg en debattartikel i GT om Redbergslids arenaproblematik. Klassiska Lisebergshallen revs i vintras och i väntan på en ersättningshall spelar laget sina hemmamatcher i Scandinavium, som är alldeles för stor för klubbens behov. 

”Låt mig presentera ett eget förslag på en alldeles ypperlig plats att uppföra en tillfällig arena i väntan på att en permanent lösning kan vara på plats. Bygg på taket av biografen Bergakungens salar. Ytan är i dag i princip oanvänd och nyttjas möjligen av några enstaka hundägare som rastplats för sina hundar. Läget är dessutom centralt och det finns inga bostäder i närheten som kan bli störda av eventuellt ljud från hallen”, skrev Prioritets vd Nils Wiberg bland annat. 

Under onsdagskvällen hade RIK hemmapremiär mot IFK Skövde i Scandinavium. 

Efter två minuter var det färdigspelat och publiken fick gå hem

Kondens från den underliggande isen gjorde golvet ospelbart. 

– Det var väldigt, väldigt halt på banan. Vi hann bara spela ett anfall och tre spelare halkade på grund av det hala underlaget. Båda lagen var överens och det kände vi domare också att det var rätt att göra så här, sa domaren Mattias Wetterwik till C More.

Matchen i Scandinavium fick brytas då golvet var för halkigt.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Ledsamt och dåligt”

Nils Wiberg: 

– Det är ganska enormt att det händer samma dag som min debattartikel publiceras. Jag tycker att det är bedrövligt och ledsamt och dåligt att vår kommun inte kan ordna en hall för 2 000 till 4 000 åskådare när alla grannkommuner fixar det. 

– Mesta mästarna, denna fantastiska klubb som gett oss handbollsälskare så mycket och producerat världsstjärnor... Att man inte gör allt från kommunens sida för att hjälpa RIK är obegripligt. Dessutom har klubben numera hur många ungdomar som helst. 

Vad har du fått för reaktioner på artikeln? 

– Många tycker att det är bra att någon tar tag i det och uppmärksammar problemet. Jag hoppas att fler hoppar på tåget, för det får inte gå till på detta sätt i Göteborg. 

RIK:s tränare Jasmin Zuta var inte sprudlande glad efter matchen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Hur länge ska RIK orka?”

Wiberg är orolig för att Redbergslid rentav kan försvinna som klubb om man inte får en vettig arena inom en snar framtid. 

– Hur länge ska nuvarande styrelse och ledning orka under de här förutsättningarna? Nu när man dessutom har bra människor i ledningen, så har det inte alltid varit. 

Är det praktiskt möjligt att bygga en hall ovanpå Bergakungen? 

– Ja, det är det. Jag har kollat upp det. Det hade varit perfekt, antingen som permanent lösning eller tillfällig, och det finns skolor som vill hyra in sig. Jag har också länge sagt att jag kan tänka mig att hjälpa till ekonomiskt.