Rysare i jakten på plats i slutspelet: ”Det lever”

Emil Mellegård, Redbergslid.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Karl Wallinius, Lugi.
Foto: BILDBYRÅN

Lugi hade chansen att i princip säkra slutspelsplatsen, men det blev 23-23 mot jagande RIK i en högdramatisk match. 

Nu väntar en rysare in i det sista. 

– Det lever och är ingen omöjlig uppgift för oss, säger RIK:s Emil Mellegård. 

Kantspringaren var i allra högsta grad i händelsernas centrum i Lund. Först brände han ett jätteläge i slutet vid ställningen 23-23, sedan fick han en kanonchans igen kort därpå efter att Lugi missat möjligheten att avgöra. 

Emil Mellegårds skott gick i mål – men då var tiden redan ute. 

– Jag var väl en sekund sen där. Surt är det minsta man kan säga, vi hade verkligen behövt den extrapoängen, säger han. 

Den blev en spännande och välspelad drabbning med väldigt mycket på spel. Lagen hade sina perioder i matchen – och i andra halvlek ledde gästerna med tre bollar. 

– Men sedan får vi några onödiga tvåminutare och bränner några lägen, då är det små marginaler, fortsätter Mellegård. 

Lugi: En poäng guld värd

Lugis Karl Wallinius ger sin syn på saken för C More: 

– Nu direkt efter är det surt. Båda lagen krigar och gör en jävligt bra match. Det känns som att båda lagen kom upp i bra nivå och då är vi jämna helt enkelt. De har kanske lite mer rutin medan vi har mer power. Det tar ut varandra lite grann och det är skitsvårt att lägga upp taktik i en sådan här match. 

– Men givetvis är en poäng guld värd för oss. Vi ligger fortfarande före i tabellen och det hade varit skitsvårt om vi hade förlorat. 

Två omgångar återstår. Sjuan IFK Ystad, åttan Lugi och nian RIK slåss om två slutspelsplatser. Göteborgarna är två poäng efter och har klart sämre målskillnad. 

– Lugi har Guif och Alingsås kvar och det är tuffa matcher. Vi har Varberg och Ystads IF och det är ingen omöjlighet, säger Emil Mellegård. 

Vad talar för er? 

– Att vi har presterat bra handboll den senaste tiden och att vi har en trygghet åt båda håll. Nu får vi hoppas att de andra resultaten går med oss, säger RIK-spelaren. 

Vann med tio bollar på bortaplan