Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Röda kortet tände Sävehof: ”En riktig effekt av det”

Simon Möller storspelade i första halvlek.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Derbyt blev stundtals hetsigt.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Oskar Ysander på läktaren.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hetsigt, jämnt och spännande. 

Ett rött kort på RIK:s Oskar Ysander tände Sävehof. 

– Vi får en riktig effekt av det, säger målvakten Simon Möller. 

Bottenlaget RIK, som kom till spel utan storskytten Elliot Stenmalm (covid-19), hade likaläge i paus. 

– Det var derbykaraktär redan från start, en jätterolig match att spela. Jag försökte bidra med så mycket jag kunde, men det var lite lamt och tafatt från vår sida. Det var okej handboll men inte mer, säger Simon Möller, som storspelade i första halvlek (58 i räddningsprocent). 

Med knappt 40 minuter på matchklockan kom Sävehofs Pontus Brolin med hög fart i en kontring, men han blev bryskt stoppad av RIK:s försvarsbjässe Oskar Ysander. Något som rörde upp heta känslor. 

– Pontus, som gör en helt heroisk insats, får en jättesmäll och går i backen. Solklart rött kort, men det var nog exakt det vi behövde, för efter det hittar vi energin som avgör matchen, säger Simon Möller. 

RIK riskerar att åka ur

Sävehof gjorde ett litet ryck och kunde till slut vinna med 31-28 på hemmaplan. 

– Det hade kunnat gå åt vilket håll som helst i första, men vi visar att vi är ett bättre handbollslag. Det var verkligen en viktig seger för oss, säger Möller. 

Sävehof är trea, RIK på plats 13 kämpar för att undvika degradering. 

Sävehofs damer tog mot Kristianstad sin femte raka seger. Partillelaget låg under med en boll i paus, men vände och vann med 34-27.