Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

RIK värvar talang – Sävehof förlänger

Helsingborgs Oskar Joelsson är lagets näst bäste målskytt så här långt. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Sävehofs Vetle Eck Aga har imponerat i den gulsvarta tröjan. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Redbergslid värvar talangen Oskar Joelsson, 19, från Helsingborg. 

Och Sävehof förlänger med försvarsbjässen Vetle Eck Aga, 26. 

– Han betyder oerhört mycket för vårt kommande lagbygge både på och utanför banan, säger klubbens sportchef Emil Berggren. 

Både Redbergslid och Sävehof ser över sina trupper. Det är redan nu klart att RIK tappar kometkantspelaren Emil Mellegård till tyska Wetzlar kommande säsong. 

Men på pluskontot finns alltså Oskar Joelsson från Helsingborg. 19-åringen spelar på niometer och är det skånska lagets näst bästa målskytt den här säsongen och han toppar också den interna assistligan. Från och med sommaren 2020 spelar han i vita kläder. 

– Det känns väldigt bra och jag ser hoppfullt fram emot nästa säsong. Laget och tränare ser väldigt spännande ut och RIK:s historia av att utveckla unga spelare var väldigt tilltalande, säger han till klubbens hemsida.

Zuta: ”Passar perfekt in”

Redbergslid fortsätter därmed sin satsning på unga och utvecklingsbara spelare. 

– I Oskar ser vi en spelare som vi har ambition att utbilda till internationellt snitt, det finns en potential som vi ser fram emot att jobba med. Oskar passar perfekt in i filosofin som vi fortsatt har om att fostra och utbilda unga spelare, säger tränaren Jasmin Zuta. 

Samtidigt står det klart att Sävehofs norrman Vetle Eck Aga, som kom till klubben 2017, har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. 

– På senare tid har jag fått en roll i laget som jag tycker passar mig och jag känner är utvecklande. Sävehof är en väldigt proffsig klubb som vill framåt, där man också tar hand om varann och där man vinner tillsammans, säger 26-åringen i ett pressmeddelande.

Berggren: ”Oerhört glad”

Ett välkommet besked för de regerande svenska mästarna. 

– Jag är oerhört glad att Vetle har valt att stanna hos oss i ytterligare två år. Med Vetle får vi en av ligans absolut bästa försvarsspelare som betyder oerhört mycket för vårt kommande lagbygge både på och utanför banan, säger klubbens sportchef Emil Berggren. 

Nyligen förlängde Sävehof också med storskytten Gzim Salihi.