Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

RIK vann första ångestmötet: ”Stocken är ute efter nerver”

Redbergslids tränare Magnus ”Bagarn” Johansson.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Amos tränare Andreas Stockenberg.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Amos tränare Andreas Stockenberg har gjort sitt bästa för att sätta press på RIK i kvalspelet – men mat hade han ändå fixat till gästerna.  

Det var klasskillnad i det första mötet – och Elliot Stenmalm, 18, dunkade in tolv bollar. 

– Han har ett psyke som är toppen och det är det de exceptionella spelarna har, säger RIK:s tränare Magnus ”Bagarn” Johansson. 

Den klassiska klubben från Göteborg har naturligtvis pressen på sig i det här kvalet som handlar om att hänga kvar i högstaligan. Men Redbergslid gjorde processen kort med Amo borta i det första mötet i bäst av fem. 

RIK gjorde en genomgående bra insats och vann med 30-23.

– Det var skönt naturligtvis. Vi går ifrån direkt och spelar bra hela matchen. Visst, vi tappar koncentrationen ibland men det kan man leva med. Amo spelade sju mot sex och försökte med punktspel och grejer, men i det stora hela var det en rättvis seger, säger ”Bagarn”, som tog över krisklubben i mitten av december. 

Även om Redbergslid har haft en väldigt jobbig säsong har 18-årige Elliot Stenmalm stuckit ut ordentligt. Storskytten imponerade på nytt mot Amo och noterades för tolv mål. 

– Han är fantastiskt bra. Så bestämd, han sätter fart själv, springer igenom och är tuff och styr spelet. Och han har ett psyke som är toppen också. Blir det en miss så skiter han i det, han bara fortsätter, och det är viktigt om man ska gå riktigt långt i sin karriär. Det är det de exceptionella spelarna har och i dag var han bra. Väldigt bra, säger RIK-tränaren. 

Stockenberg gillar Twitter

Amos tränare Andreas ”Stocken” Stockenberg är en pratglad herre som gillar att sticka ut hakan. Inför kvalspelet skrev han på Twitter att han är ”född för dessa matcher”, att han ska ”jaga RIK med blåslampa i ett par veckor nu” och att hans lag bara förlorat tre matcher på hemmaplan på två säsonger ”så att alla vet det”. 

Vad sa han efter matchen, Magnus? 

– Grattis och bra jobbat. Jag har aldrig haft några problem med honom. Och han fixade ju käk till oss efter matchen. 

Gjorde han? 

– Ja, jag ringde honom för några dagar sedan och kollade om det var möjligt och det var inga problem. Han fixade det från sitt hak, som han kallade det (Stockenberg jobbar på en lunchrestaurang). Men vi har inte hämtat maten ännu, så är det inte bra ska jag jaga honom, haha, säger ”Bagarn”.

Nu väntar två hemmamatcher för RIK mot Amo, först på lördag och sedan på onsdag. 

– Mycket talar för oss, men det gäller att göra jobbet rätt och inte krångla till det så att det blir nerver och annat. Det är ju det ”Stocken” är ute efter. Vi ska göra färdigt jobbet och det hade varit fantastiskt och få rädda kvar klubben i mitt hjärta, säger RIK:s tränare.