Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redbergslid stormar nu mot nytt kontrakt

Oliver Wigmark jublar efter RIK:s nya seger mot Amo.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
RIK:s tränare Magnus ”Bagarn” Johansson.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Redbergslid är på god väg att säkra kontraktet i Handbollsligan.

Efter seger 34–30 i den andra kvalmatchen mot Amo är man nu bara en vinst från fortsatt spel i handbollens finrum.

– Nu handlar det bara om att göra jobbet i en match till, säger tränaren Magnus ”Bagarn” Johansson.

RIK inledde kvalspelet mot Amo på bästa tänkbara sätt i veckan när man tog tag i taktpinnen direkt från start och gick segrande med sju bollar, 30–23.

Men i match två skulle laget från Alstermo bjuda på betydligt tuffare motstånd.

Den första halvleken var jämn, där Redbergslid gick till pausvila med knapp ledning, 15–13.

Ett ryck av RIK i början av andra skulle dock försätta göteborgarna i ett bra läge för en ny seger – där man som mest hade ledningen med sju bollar.

Var illa ute: ”Timeouten gav effekt”

Men Amo vägrade ge upp. Anförda av danske niometersspelaren Mathias Mark Pedersen kom man tillbaka och med knappa kvarten kvar var ställningen plötsligt 23–23.

– Det var lite för svängigt både för min och för lagets smak, konstaterade RIK-tränaren Magnus ”Bagarn” Johansson som tog en timeout som förändrade allt.

För därefter kom hemmalaget tillbaka igen. Elliott Stenmalm bombade in ett par mål från nio meter och saken var klar – RIK vann matchen två med 34–30 och kopplar ett järngrepp om kvalserien.

– Timeouten gav effekt, absolut. Vi hade ett bra snack i pausen också efter att vi hade slagit av på takten. Det handlar om att göra jobbet och hjälpa varandra. Jag är väldigt glad över avslutningen och att vi lyckas vinna. Nu handlar det bara om att göra jobbet i en match till. För vi ska komma ihåg att Amo var betydligt bättre idag, säger ”Bagarn”.

”Vi har en del läxor att göra”

Ja, vad krävs för att stänga den här serien på onsdag?

– Det är så annorlunda nu med slutspelstänk. För det spelar ingen roll hur förra matchen var, vi börjar ändå om från noll igen. Vi har en del läxor att göra till dess. För slutar vi göra det vi är bra på, då är Amo där direkt. Jag tycker att de är duktiga och har bra kvalité över hela laget.

Precis som i match ett så var Elliott Stenmalm tungan på vågen för RIK även den här matchen. Han har svarat för tolv mål i båda kvalmatcherna, den 18-årige jättetalangen.

– Han är bra, Elliott. Sen blir han precis som hela laget stillastående när de kommer ikapp. Det gäller att alla gör jobbet, då kommer både Elliott och alla andra i laget till sin rätt. Men visst är han bra, säger Johansson.