Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

RIK pressade de nya serieledarna

Elliot Stenmalm gör ett av sina fyra mål mot Malmö.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

I första halvlek överraskades Malmö.

I den andra stämde väldigt lite framåt för RIK.

– Totalt gjorde vi ändå en väldigt bra match, säger RIK:s sexmålsskytt Elliot Stenmalm efter 18–20 mot nya serieledaren Malmö.

Malmö kom till Göteborg som handbollsligans formstarkaste lag. Inför VM-uppehållet hade de vunnit elva av de tolv senaste matcherna.

RIK å andra sidan startade om före uppehållet med Magnus ”Bagarn” Johansson som nygammal tränare och lyckades besegra Guif och bryta sviten på fyra förluster i rad.

I första halvlek på måndagskvällen såg det ut som att hemmalaget använt VM-uppehållet på bäst sätt.

RIK ledde i halvtid

Adam Krantz spikade närmast igen i målet, släppte med god hjälp av uteförsvaret bara in åtta mål.

– Försvaret med Krantz var fantastiskt i första halvlek, egentligen genom hela matchen. Det var framåt vi inte fick till det lika bra, säger Elliot Stenmalm.

Efter att RIK gått till halvtidsledning med 10–8 vände Malmö i andra halvlek. Efter drygt 43 minuter ledde skåningarna, som fick bättre ordning på sitt försvar, med 14–11 och höll det greppet matchen ut.

– I första halvlek hade vi ett bättre tålamod i anfallsspelet, trots att vi fick kämpa hårt för våra mål. I andra försökte vi avsluta snabbare, säger Stenmalm som en förklaring till förlusten.

Andra matchen med ”Bagarn”

Andra matchen efter att Magnus ”Bagarn” Johansson tog över ett Jasmin Zuta. 

Seger i första matchen mot Guif, nu förlust mot Malmö som gick upp i serieledning. 

– Vi har egentligen samma spelfilosofi som tidigare, men vi har ändrat lite i försvaret där vi hjälper varandra på ett annat sätt, säger Elliot Stenmalm.