Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

RIK imponerade – trots förlust

Redbergslid fick se sig besegrade mot tabelltrean Kristianstad.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Redbergslid imponerade mot Kristianstad.

Men insatsen räckte inte hela vägen – RIK föll med 27–29 mot tabelltrean.

– Just nu är det bara en stor besvikelse, säger Niclas Fingren.

12 poäng skilde Redbergslid och tabelltrean Kristianstad åt. Men det var inget som märktes när matchen väl var i gång.

Redbergslid som har två raka förluster på kontot var ute efter att hitta tillbaka till vinnarspåret. Med sju matcher var att spela och tre poäng upp till slutspelsplatsen börjar det dra ihop sig.

Redbergslid inledde också starkt. Med kvarten spelad hade de tagit ledningen med tre bollar och fortsatte hålla jämna steg med Kristianstad.

– Det är inte ofta man åker ner till Kristianstad och verkligen tror på det. Man har ju haft några tuffa år mot dem, men i kväll kände vi verkligen att vi kunde vinna. Det blir en besvikelse när det är så nära, säger Niclas Fingren.

”Tungt mentalt”

Och Redbergslid höll sig kvar hela matchen. Med mindre än nio minuter kvar ledde RIK med 25–23. Men tekniska misstag i sju mot sex-spelet blev ödesdigert. Kristianstad kunde på tre raka anfall skicka in bollen i öppen kasse.

Helt plötsligt låg RIK under med ett mål.

– Det blir tungt mentalt när man inte ens får vara med och fajtas om målen man släpper in. Men så är det i sju mot sex. Man är en man mer, men målet står tomt. Det är en risk man tar, säger Fingren.

Men det blev jämnt in till matchens slutminuter. Men Kristianstad lyckades hålla undan och vann till slut matchen med 29–27. 

Jakten på slutspelsplats

En förlust för RIK, men en klar förbättring från lagets tidigare förluster mot Önnered och Skövde.

– Vi känns mer stabila överlag, sen vet jag inte vilka detaljer det är som gör att det ser bättre ut. Men vi fick ihop helheten bättre i dag. Men det spelar ingen roll om man inte får med sig poäng, det är poäng vi behöver, säger Fingren.

– Men är vi mer kliniska i kväll så vinner vi matchen.

Redbergslid är för tillfället utanför en slutspelsplats med sex matcher kvar och tre poäng upp till en slutspelsplats.

– Det är inte stressigt, men det är sex matcher kvar och det gäller att börja vinna, säger Fingren.