Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”RIK är viktigt i vår familj – pappa fick en tår i ögat”

Magnus ”Bagarn” Johansson är tillbaka i RIK.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jubel i RIK efter segern mot Guif.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Magnus ”Bagarn” Johansson, 51, är tillbaka i RIK – som vinnare. 

Han ledde laget till stabil seger mot Guif. 

– Jätteroligt. Spelarna har varit otroligt mottagliga, säger tränaren. 

Första vinsten på över en månad. Redbergslid gjorde ett tidigt ryck i första halvlek och vann till slut med 31-27 mot Guif på hemmaplan. 

– Jag har försökt förmedla glädje och energi, säger ”Bagarn”, som har hunnit med fem träningar med sitt nygamla lag då Jasmin Zuta fick flytta på sig. 

– Vi har försökt förenkla det lite grann. Vi har ett fint och bra anfallsspel i första, sedan slarvar vi lite i andra men vi jobbar så hårt bakåt att de aldrig kommer nära. 

51-åringen är handbollsfostrad i RIK och som tränare under storhetstiden ledde han laget till fyra SM-guld. När det hastigt blev klart med en comeback lät inte reaktionerna vänta på sig. 

Gör även Wislander comeback nu? 

– Många gamla härliga RIK:are har hört av sig och gratulerat. När jag berättade för mamma och pappa... pappa har gått på RIK i alla år och fick nästan en tår i ögat, men det kommer han aldrig erkänna, haha. Och mamma har kollat på tv när det sänts där. RIK är viktigt i vår familj, säger han. 

I våras lämnade Magnus Wislander RIK och rollen som assisterande efter 29 år i klubben efter samarbetssvårigheter med Jasmin Zuta. Frågan är om det är läge för comeback för honom också nu. 

– Det är inte upp till mig. Jag tycker jättemycket om Magnus, en härlig gubbe, men jag får koncentrera mig på det jag ska göra, säger ”Bagarn”.