Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Redbergslid utslaget – nu lämnar flera profiler

Tobias Thulin har gjort sin sista match i RIK för den här gången. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Säsongen är över för Redbergslid. 

Och nu lämnar flera profiler laget. 

– Jag känner en jävla tomhet, säger målvakten Tobias Thulin. 

Redbergslid tog häromveckan en tung skalp borta mot IFK Kristianstad och reducerade till 1-2 i matcher och höll därmed kvartsfinalserien vid liv. 

Men i det fjärde mötet blev det inte ens lite spännande. RIK hade förtvivlat svårt att få hål på keepern Richard Kappelin och mäktade bara med sju fullträffar före paus (7-12). Samtidigt gjorde skåningarna jobbet framåt och kunde till slut komfortabelt vinna med 25-22 och avancera till semifinal. 

– Vi gör en ganska bra match och kommer till många lägen, men det är synd att vi inte kunde sätta dit fler bollar. Nu blir det kvartsfinalspöket igen, men vi kan ändå vara stolta. Vi möter Sveriges bästa lag och har gjort fyra bra matcher mot dem och slagit dem där nere. Vi kan gå med huvudet högt, säger Tobias Thulin, som har spelat färdigt i RIK för den här gången. 

Nyckelspelarna har förlängt 

– Det är blandade känslor. Vi har en otroligt härlig grupp här med fina människor så det är lite vemodigt, men ska bli kul att komma ner och testa på det också (tyska storklubben SC Magdeburg). 

Samtidigt har försvarsbjässen Jonatan Wenell aviserat att elitkarriären är över och Daniel Wester har skrivit på för Kungälvs HK. Dessutom lämnar Hayder Al-Khafadji, David Milosavljevic, Emil Hodzic laget (nya klubbar ej klara). 

På pluskontot finns målvakten Adam Krantz från Guif och rutinerade mittnian Eric Forsell Schefvert från Ystad. Dessutom har nyckelspelarna Tobias Johansson och Oskar Ysander förlängt sina kontrakt över nästa säsong. 

– Adam är en jätteduktig målvakt, det har han visat i både Guif och Önnered. Han kommer att bli en jättebra målvakt för RIK, säger Tobias Thulin.