Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Redbergslid satsar ungt: ”Kul och utmanande”

Redbergslids tränare Magnus Johansson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Redbergslids IK klarade sig till sist kvar i Handbollsligan efter en tuff säsong i fjol. 

Nu satsar den anrika klubben på ungdomarna – och vill tillbaka till toppen.

– Vi blickar framåt nu och vill tillbaka till toppen på sikt, säger tränaren Magnus Johansson.

En tolfte plats i grundserien innebar att Redbergslids IK efter fjolårssäsongen fick fokusera sig på att kvala sig kvar i Handbollsligan.

Där ställdes de mot Amo och efter tre matcher stod det klart – RIK spelar i Sveriges högsta serie även i år.

– Det var skönt att vi löste det. I december låg vi ju sist i serien så först och främst är vi glada över att vi klarade oss kvar, säger Magnus Johansson och fortsätter:

– Sen är det klart att det var en tuff säsong. Det går inte att säga någonting annat än det. 

En väldigt ung trupp

Inför den här säsongen har åtta nya spelare tillkommit. De flesta är unga spelare som kommer från klubbens egen verksamhet. 

– Det är väldigt kul att vi har så många unga spelare. Viktigt för oss som förening att lyfta upp de unga killarna och det är något vi tror kommer göra oss bättre på sikt, säger Magnus Johansson.

Redbergslid har hela 13 spelare födda på 2000-talet i A-truppen. 

– De vill utvecklas varje dag och för mig passar det bra. Det är utvecklande och jag lär mig mycket av de unga spelarna. Förhoppningsvis lär de sig mycket av mig också, säger Magnus Johansson. 

Med några tuffa säsonger i ryggen hoppas Magnus Johansson att den unga satsningen ska ta RIK tillbaka upp till toppen igen. 

”Vi är inte så långt ifrån”

– I många av matcherna mot de andra topplagen är vi ganska jämna egentligen. Vi är inte så långt ifrån är min känsla, men vi behöver främst bli mer stabila, säger han. 

Ett långsiktigt tänk är det viktigaste för laget. RIK vill fokusera på sitt eget och släppa det som har varit.

– Det har varit några tuffa säsonger, det har det varit, men vi vill släppa det och blicka framåt nu. Vi vill fokusera på vårt eget och bli bättre som handbollslag. På sikt är det klart att vi vill tillbaka till toppen och det hade varit kul att nå ett slutspel redan i år, säger Magnus Johansson. 

Efter en försäsong där laget gick vidare från Svenska cupens gruppspel ser nu Magnus Johansson och hela laget fram emot årets säsong.

– Försäsongen har varit bra tycker jag. Vi gick vidare från cupen och stod för ett par fina matcher. Känns skönt att ha varit i gång men samtidigt känner vi ett jäkla sug efter att dra i gång på riktigt, säger han.

Hur är känslan inför seriestarten?

– Känslan i truppen är bra. Vi har haft några unga killar som varit i väg på ungdomsmästerskap så det har blivit lite ryckigt. Men nu är vi som sagt taggade på säsongen. Man vet aldrig riktigt var man står någonstans men det gör det bara ännu mer spännande och kul.