Redbergslid vann Göteborgsderbyt med tre bollar. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Redbergslid vann Göteborgsderbyt med tre bollar.  Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Redbergslid höll undan i derbyt

Publicerad

Starkt och stabilt spel i första halvlek och nära en kollaps i andra.

Redbergslid gick visserligen segrande ur derbyt mot Aranäs, men det blev mer dramatiskt än nödvändigt. 

– Vi blir lite rädda, säger RIK:s lagkapten Tobias Johansson till C More.

Redbergslid rivstartade derbyt mot Aranäs. Redan efter sju minuter hade RIK gått ifrån till en 5–1-ledning och i pausvilan hade den växt till 15–8. Där och då trodde nog de allra flesta att det var klappat och klart. 

Men så började Redbergslid slarva. Man började darra. Sjumålsledningen blev till en tremålsledning och Aranäs bjöd upp till kamp. 

"Det känns dumt"

Det tappra försöket till trots så räckte det inte hela vägen för Aranäs. Upphämtningen hann inte fullbordas och Redbergslid kunde därmed inkassera ännu en seger. 

– Det känns dumt att göra en så dålig första halvlek, vi ger oss inte chansen att vara med i 60 minuter även om vi krigar på bra i andra, säger Aranäs Philip Jonsson till C More. 

Lagkaptenen inte helt nöjd

Redbergslids lagkapten Tobias Johansson var av förklarliga skäl inte lika nöjd med sitt lags andra halva av derbymatchen. 

– Vi spelar jättebra bakåt i första och får mycket enkla mål, men sen kommer vi in i det här att vi blir nervösa som vi blivit några gånger tidigare, i stället för att bara skita i det och köra på. 

– Vi blir lite rädda för att förlora det som vi har med oss från första. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag