Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Öste in mål direkt i RIK:s premiärmatch

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Förra säsongen förstördes till en stor del av en ovanlig inflammation.

Men i år springer Emil Mellegård, 21, på RIK:s vänsterkant redan från början av säsongen.

– Det är så roligt att känna sig frisk och stark – och börja med en seger, säger han efter 30–24 mot Hallby i premiären.

Emil Mellegård är en av handbollsligans vassaste kantspelare.

Men förra hösten vill han glömma. En inflammation i ljumsken förstörde både försäsong och möjligheterna till regelbundet spel under hösten.

– Det släppte först under jul- och nyårsuppehållet. Efter det kunde jag börja köra för fullt, säger han.

Tillbaka i form mot Kristianstad

Men det tog ett tag att komma i form. I den tuffa kvartsfinalen mot de då regerande mästarna Kristianstad var det dock den ”vanlige” Emil Mellegård som utmanade motståndarna.

Mot Hallby, som gjorde sin första match i högsta serien, hade Mellegård bra tryck i både ben och högerarm.

Han gjorde fem mål och var tillsammans med Oskar Ysander RIK:s bäste målskytt.

– Att få göra fem mål är en bra start. Och det känns oerhört skönt att jag nu har fått en kontinuitet i spelet, säger Mellegård.

Fullt i Arenan

RIK var naturligtvis stor favorit mot Hallby. Men påhejade av sin stora publik (1731, fullsatt i Arenan) bjöd Jönköpingslaget på bra motstånd. Framförallt i första halvlek.

– Dom hade ett fantastiskt tryck på sin hemmapublik. Minsta lilla grej dom gjorde gav jubel. Det var jätteroligt att spela där, tycker Emil Mellegård.

Han erkänner att han är lite avundsjuk på Hallbys hemmaarena.

Möter Skövde i Scandinavium

För när RIK har sin hemmapremiär mot Skövde på onsdag är det i ödsligt stora Scandinavium. Det är där RIK spelar sina hemmamatcher under tiden som politiker och tjänstemän funderar på var mesta mästarna så småningom ska spela i stället för i den rivna Lisebergshallen.

– Det är lite annorlunda för oss, vi har ju ingen riktig hemmahall. Vi vill gärna ha en tätare arena, som Hallby och många andra lag har. Men oavsett hur det är, det ska bli tufft att möta oss även i Scandinavium, säger Mellegård.