Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Önnered vill inte ta ett steg tillbaka

Tommy Atterhäll vill fortsätta bygga vidare.Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån
”Skulle vi hamna på en kvalplats igen blir jag besviken på mig själv”.Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Under de två åren som Tommy Atterhäll varit tränare för Önnered har laget tagit nya steg.

När hans tredje år som tränare stundar vill han fortsätta ta steg framåt.

– Skulle vi hamna på en kvalplats igen blir jag besviken på mig själv, säger Tommy Atterhäll.

Tommy Atterhäll har en gedigen karriär som handbollsspelare bakom sig. Men när han tog över rollen som tränare för Önnereds HK 2017 var det som en färsk handbollstränare.

Men år efter år har Önnered imponerat. 

Första året tog Atterhäll upp laget till Handbollsligan. Första året i högstaserien placerade de sig på en elfte plats och höll sig kvar efter kvalspel.

Nu vill Atterhäll att ÖHK ska lämna kvalplatserna – annars är det en besvikelse.

”Vi kan inte slå oss för bröstet”

– Vi kan inte slå oss för bröstet och vara glada för att vi bara har ett lag under oss. Vi måste för varje år vilja höja målsättningen. Nu har jag fått arbeta med den här gruppen i två år och vi vill ta ett steg till. Men vi måste vara realistiska samtidigt, säger Atterhäll.

Vad är realistiskt?

– Många vill tala slutspel när det kommer till Önnered, men vi kan inte göra det. Vi är fortfarande väldigt nya och färska, både som lag men också som förening. Vi måste ta småsteg hela tiden, därför tycker jag att en tionde-, niondeplats är bra.

Men det blir tufft för Önnered som får klara sig utan sin målmaskin Daniel Blomgren, som lämnade för spel i Alingsås HK. Dessutom tappade man Rasmus Just.

– Jag hade velat behålla Blomgren alla dagar i veckan. Men nu är det som det är och jag önskar honom lycka till. Men jag hoppas att andra kan ta för sig nu och ersätta Blomgren, säger Atterhäll.

Misslyckande att åka ur

Blir denna säsong svårare, nu när lagen känner er lite bättre?

– Ja, det blir den. Den överraskningsperioden som vi hade i inledningen av förra säsongen försvinner nu. Folk är mer pålästa men jag har ungefär samma tänk som i fjol. Det finns vissa fyrpoängsmatcher, sedan finns det några matcher där vi ska kunna sno någon poäng.

Ser du det som ett misslyckande om ni inte når en tionde plats?

– Inte direkt, men man får analysera vad man håller på med i efterhand. Man får analysera om man gör rätt saker och självklart vill jag hamna i det segmentet att vi tar steg varje år. Men jag ser det inte som ett misslyckande om vi inte gör det. Att åka ur däremot – det är ett totalt misslyckande.

Önnered

Tränare:
Tommy Atterhäll

Nyförvärv:
Anton Hallbäck (Ystads IF), Carl Lindqvist (Torslanda HK), Max Santos (HK Aranäs), William Pettersson (uppflyttad).

Förluster:
Daniel Blomgren (Alingsås HK), Marcus Aggenfjord (Kärra HF), Alejandro Romero Carrera (Pontault-Combault, Frankrike), Rasmus Just (slutar), Måns Gerdtsson (klubb ej klar).

Placering i fjol:
11:a i grundserien.