Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Oj, det visste jag inte – då är det ju rekord”

Emil Mellegård. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Redbergslid trivs bättre borta än hemma. 

Och mot Helsingborg visade Emil Mellegård, 21, vägen – med elva mål. 

– Oj, det var så pass? Då är det nog rekord, säger han. 

Adam Krantz gjorde det bra i målet, och framåt drog göteborgarna i väg så det stod härliga till. Efter elva minuter ledde RIK med 8-1 mot Helsingborg i Skåne. Sedan var det mest en transportsträcka, även om hemmalaget kröp närmare. 

– Vi får ju en otroligt bra start och tar kontrollen direkt. När vi får en sådan utdelning framåt med en gång kan vi behålla ett bra avstånd hela matchen. En väldigt go vinst, säger Emil Mellegård efter 30-25-segern. 

– Man slappnar ju av lite omedvetet när man leder med stora siffror. Men vi visar stark moral och starkt försvars- och målvaktsspel. Vi ska vara högre upp i tabellen än vad vi är. Vi är bättre än så. 

Redbergslid har skrapat ihop elva poäng på tolv matcher och ligger nia, en missräkning så här långt. 

– Vi fick bättre utdelning i avsluten i dag, det är det som brustit tidigare i höst. Vi missar och motståndarna gör mål. Oavsett vilka man möter så måste man sätta lägena, fortsätter Mellegård, som var skapligt nöjd med sin egen insats. 

– Jag blev lite sur på någon miss. 

Inte vunnit i Scandinavium 

Men du gjorde ändå elva mål. 

– Oj, var det så pass? Det visste jag inte. Rekord? Ja, det är nog rekord för mig. Men tack vare räddningarna och ett bra försvar fick vi lätta mål framåt och det var precis det vi hade pratat om före matchen. 

Redbergslid trivs bättre på resande fot än hemma i Scandinavium, för laget väntar fortfarande på sin första seger för säsongen i plåtlådan. 

– Den är väldigt efterlängtad kan jag säga. Nu har vi IFK Kristianstad hemma på söndag. Det blir en tuff match, men det är verkligen inte omöjligt. Och nu får vi några dagars vila, säger Emil Mellegård.