Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny förlust för Sävehof i Champions League

Sävehof får vänta på sina första poäng i Champions League.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sävehof deppar efter förlusten mot RK Krim Mercator.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sävehof får vänta på sina första poäng i Champions League när de förlorade mot RK Krim Mercator med 21-25.

En svag offensiv och många tekniska missar blev för tufft för Sävehof.

– I dag är jag väldigt besviken, säger Linnea Pettersson.

Sävehof matchas hårt. Matchen mot slovenska RK Krim Mercator är Sävehofs tredje match på sju dagar – något som har satt sina spår på Sävehof.

– Det har ju märkts att det har varit två dagar emellan matcherna men det är många unga i laget som är pigga, så alla ska klara av det. Det är fortfarande tidigt i säsongen så det borde inte vara några problem ännu.

I matchen mot RK Krim Mercator var de trögstartade och hade svårt att få i gång sitt anfallsspel, men de lyckades ändå hålla sig inom tre måls avstånd (10-13) när den första halvleken var över.

– De är lite oförutsägbara i sitt försvarsspel, jämfört med svenska lag. Vi är lite mer spretiga i dag men det är ändå ett bra lag vi möter. Men i dag hade vi verkligen chansen, säger Linnea Pettersson.

”Blev stillastående”

Rasmus Overbys halvtidssnack gav önskad effekt – i alla fall tillfälligt.

För tidigt i den andra halvleken gjorde Sävehof två snabba mål och krympte slovenskornas ledning till bara ett mål. Men så fort Sävehof närmade sig drog RK Krim Mercator ifrån med två bollar.

Och med 7.30 minuter spelade i den andra halvleken tvingades Sävehof till en timeout då gästerna hade utökat sin ledning till 17-12.

Men förgäves. RK Krim Mercator fortsatte att diktera matchen samtidigt som Sävehof hade alldeles för många tekniska missar. Knappt kvarten senare var det dags för en ny timeout från Sävehof – då stod det 21-16 till gästerna.

– Vi har kollat på hur de spelar och vi har försökt vara så förberedda som det går men vi blev lite för stillastående i dag. Jag tycker att vårat försvarsspel är bra matchen igenom, men i andra får de in lite för enkla bollar, säger Linnea Pettersson.

Andra raka förlusten

Sävehof försökte in i det sista och de lyckades krympa ledningen till tre mål när Johanna Forsberg gjorde 19-22 med mindre än fem minuter kvar – men närmre än så kom de aldrig gästerna. 

RK Krim Mercator vann till slut matchen med 21-25 och Sävehof får vänta på sina första poäng i Champions League.

– I dag är jag väldigt besviken. Men vi ska kolla på vad vi kan göra bättre och vad vi kan ta med oss från den här matchen. Vi måste skaka av den snabbt, det är en ny match på onsdag, säger Pettersson.