Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Nu gäller det att inte bli bekväma”

Sjumålsskytten Olivia Mellegård. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sävehof visade inga premiärnerver alls. 

Partillelaget körde över Kristianstad HK borta med hela 32-14. 

– Ett kvitto på att det vi tränat på funkar, men nu får vi inte slappna av, säger Olivia Mellegård, 22. 

Hon blev bästa målskytt med sina sju fullträffar. 

– Vi får till det väldigt bra direkt och då får man en go anda som man kan köra vidare på. Ett offensivt försvarsspel, tryck i kontringarna och struktur i anfallsspelet var nycklarna i dag, säger Olivia Mellegård, som har en tyngre roll i år då spelare som Julia Eriksson och Ida Odén lämnat laget. 

– Rollen är säkert liknande, men jag vill bidra mer och ta mer ansvar. Sedan är det roligt att spela på olika positioner så att det blir lite omväxling. Spelar man på nio meter blir man mer involverad i spelet och det är kul, säger Mellegård, som spelade på vänsterkanten mot Kristianstad. 

Hur bra är du nu jämfört med i fjol?

– Jag har krigat mig i genom försäsongen på ett bra sätt, men det är alltid roligare att spela matcher förstås. Nu har vi bara spelat en match så det är svårt att jämföra med i fjol, men det känns bra, det gör det. 

Topp tre 

Sävehof vann SM-guld så sent som i våras och har förstås som målsättning att försvara titeln, men utåt sett ligger man lite lägre. 

– Vi fokuserar på grundserien och har Skuru hemma nästa vecka, men vi har sagt att vi ska komma topp tre i grundserien i alla fall. 

Främsta utmanare i år? 

– Skuru och Höör spelade ju i går (31-32) och det var en tuff match. Båda lagen kommer att vara med där uppe. Även Lugi gör det bra år efter år och sedan kommer det att vara lag som överraskar också. 

Sävehof har alltså redan 18 plusmål efter en enda match. 

– Men nu gäller det att vi inte drar för stora växlar av det. Vi får inte slappna av utan måste fortsätta jobba på målmedvetet och vara ambitiösa, säger Olivia Mellegård. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!