Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”När man blir petad vill man vända det till något positivt”

KUNGÄLV. Nathalie Hagman, 29, är en av veteranerna som ska leda Sverige i OS. 

Men i kvalet fanns hon överraskande inte med. 

– När man blir petad vill man vända det till något positivt och nu står jag här igen, säger kantspringaren. 

Han gjorde landslagsdebut redan 2009 som 17-åring och efter OS i Rio de Janeiro 2016 är det dags för hennes andra olympiska spel. 

– Det ska bli jättekul och det är alltid lite speciellt eftersom det bara är var fjärde år och nu är det ju fem år sedan det senaste. Det blir en upplevelse och vi har ganska många nya i laget, så det ser vi fram emot, säger Nathalie Hagman, som förstås hoppas på att få en betydelsefull roll. 

– Målet är att jag ska spela mycket och bidra även i detta OS. 

Fick inte plats i OS-kvalet

Nantesspelaren var med i EM i vintras, men efter en tung period fick hon inte plats när Sverige skulle kvala kvala till OS. 

– Det är aldrig kul att inte vara med i en trupp, jag har ju varit med i många år, så det är klart att det var väldigt, väldigt tråkigt. Men jag ville också bevisa att jag skulle bli uttagen igen och nu står jag också här och får chansen i ett OS. Det är jag väldigt glad över. 

Under våren har Hagman visat fin form i franska Nantes och alltså övertygat förbundskaptenen Tomas Axnér igen. 

– Vi har haft en resultatmässigt fin säsong och det var skönt att få avsluta en väldigt lång säsong med mycket restriktioner med två medaljer. 

Vad har du för målsättning på sikt? 

– Jag har ett år kvar i Frankrike och har inte tänkt så långt. Nu är det OS och sedan kommer det ett mästerskap i december (VM i Spanien). Så länge jag tycker att det är kul och om Axnér tar med mig så kommer jag att försöka vara en del av landslaget.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nio OS-debutanter

Sverige har nio OS-debutanter i truppen och Isabelle Andersson och Jenny Carlson gör sitt första mästerskap. Förutom Hagman var Johanna Bundsen, Linn Blohm, Jamina Roberts (gör sitt tredje OS) och Carin Strömberg med i Brasilien för fem år sedan. 

Det är med andra ord ett ganska nytt svenskt landslag vi får se i Tokyo. 

– Vi har många unga och duktiga spelare som börjar ta för sig mer och mer. Och vi har några stycken som har gjort ett mästerskap här och där och man blir mer avslappnad med tiden när man lär känna varandra bättre. Och har man upplevt ett mästerskap med media och allt runtomkring så är det bara positivt. Jag tror att vi får se många spännande spelare framöver, säger Nathalie Hagman. 

Isabelle Gulldén, 32, den kanske största svenska stjärnan, har tackat för sig i blågul dress och är inte med längre. 

Vad betyder det? 

– Att andra spelare kommer att kliva fram på den positionen. Vi har tre duktiga mittnior med oss som bidrar med sina bästa egenskaper och det tror jag blir jättebra, säger Nathalie Hagman.