Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Mycket moral har tagit oss hit”

Cecilia Schön.
Foto: Privat / Kärra HF
”Ingen ställer några större krav på oss. Vi har ju egentligen allt att vinna, kan vara skönt att slå lite ur underläge.”
Foto: Privat / Kärra HF

Kärra HF är nykomlingar i SHE i år – anförda av 26-åriga Cecilia Schön som varit med på hela resan från division 1 till eliten.

– Vi vill hålla oss kvar så klart, vi vet att det kommer bli tufft men det är vårt mål, säger hon.

Med 17 vinster och fem förluster tog något oväntat Kärra HF hem förstaplatsen i Handbollsallsvenskan förra säsongen.

Något som självklart innebär att det nu blir spel i SHE, första gången laget är uppe i landets högstaliga sedan 2014.

Däremellan har de även varit nere i division 1. En spelare som varit med om resan är Cecilia Schön. 

– Jag har varit i Kärra i några år och varit med hela vägen till där vi är nu. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli en så här spännande resa när jag kom hit. Men det är så kul att det blivit så här, säger hon. 

Vad är nyckeln till att det gått så bra?

– Oj, svårt att svara på. Men vi ger aldrig upp. Vi spelar till matchen är slut, oavsett vad. Det är mycket kämparglöd och moral som tagit oss till SHE. 

”Vi har egentligen allt att vinna”

På förhand är Kärra HF nederlagstippade. Det är inte många som tror att de kommer lyckas att hålla sig kvar.

Det tror Cecilia Schön att laget kan vända till något positivt.

– Ingen som ställer några större krav på oss. Vi har ju egentligen allt att vinna, kan vara skönt att slå lite ur underläge. Tror vi kan vända det till vår fördel, säger hon.

Samtidigt behöver de trots den mycket starka fjolårssäsongen upp ännu ett snäpp. Det är laget väl medvetna om och har förberett sig inför en tuff säsong. 

– Den största skillnaden skulle jag tro är tempot. Sedan är ju i stort sett varje spelare på varje position bättre i SHE gentemot i allsvenskan. Det kommer ställas högre krav på oss som lag och som individuella spelare, men vi ser fram emot det.

Vad blir det viktigaste för er i år?

– Inställningen blir otroligt viktig. Och att vi fortsätter att tro på det vi gör. Vi går in med en ödmjuk känsla inför säsongen. Det är klart att vi vill vinna varje match vi spelar. Men vi vill också lära oss av varje match och ta med oss erfarenheten framåt. 

Laget har ett tydligt mål

Samtidigt som Kärra HF är medvetna om att det kommer bli en tuff säsong har de ett tydligt mål i gruppen. Stanna kvar i SHE.

– Vi vill hålla oss kvar så klart, vi vet att det kommer bli tufft men det är vårt mål. Det kommer vi kämpa hårt för för att uppnå och jag tror att vi kan klara det, säger Cecilia Schön.

För många av spelarna i laget är det den första säsongen i högsta ligan. Så också för Cecilia Schön. 

– Jag ser fram emot säsongen väldigt mycket. Otroligt förväntansfull på det här. Hela laget är taggade och nyfikna på hur vi kommer prestera.

Någonting du ser fram emot lite extra?

– Matcherna mot de andra Göteborgslagen kommer bli spännande. Det kommer kittla lite extra.