Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min vän och idol – klart att man blir ledsen då”

Magnus Wislander lämnar RIK efter 29 år.Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN
Jasmin Zuta är huvudtränare för Redbergslid.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Redbergslid bygger om ordentligt inför nästa säsong. 

Samtidigt har Magnus Wislanders avsked tagit hårt på klubben. 

– Min vän, idol och en bra gubbe. Klart man blir ledsen, säger tränaren Jasmin Zuta, 38, som inte kom överens med legendaren. 

Sammanlagt blev det 29 år som spelare och ledare i Redbergslid för Magnus Wislander. I förra veckan meddelade den assisterande tränaren att han hoppar av – efter en schism med huvudtränaren Jasmin Zuta. 

– Det skiljer rätt mycket i matchförberedelser, träningssätt, inlärningssätt och såna där saker. Det skiljer sig ganska mycket, och det är rätt tufft när man är van att få uttrycka sina åsikter, sa Wislander till SVT och fortsatte: 

– Det visade sig egentligen redan från första början, men jag har accepterat det och försökt göra mitt bästa. Jag har gjort det bästa jag kan, men sen har det blivit mer och mer med tiden. Jag trivs och älskar att vara på träningen med killarna och det... Men att vara lite frustrerad – kanske inte varje dag, men titt som tätt – när man går hem, det är inte kul. Och jag gör ju det här för att jag tycker att det är roligt.

”Wislander största ikonen”

Jasmin Zutan medger att åsikterna gått isär men tycker ändå att samarbetet har fungerat bra. 

– Att vi har tänkt handboll på olika sätt har jag snarare sett som en fördel än en nackdel. Men jag har själv inte fört diskussionerna med honom om hur han har känt. Man är mer ledsen att det har tagit slut på något sätt. Det är känslosamt och jobbigt, Wislander är ju kanske den största ikon som den här klubben har haft, säger Zuta. 

Hur var avskedet? 

– Vi kramades om. Sedan dyker väl hans handbollsabstinens upp, så han kanske smyger ner på någon träning snart, haha.  

Magnus Wislander är en av världens bästa spelare genom tiderna.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/PRESSEFOTO BAUMANN WWW.IMAGO-IMAGES.D

RIK letar nu efter en ersättare. Sannolikt blir det en intern lösning. 

– Det är viktigt att jag får en backup som kan peta på detaljer, vara noggrann och föra klubben framåt. Vi har inte råd att stå stilla, säger Zuta. 

Lipovac flyttar hem 

Det händer även mycket i truppen inför nästa säsong. Omkring nio spelare byts ut. Etablerade namn som Niclas Fingren (Elverum) och Emil Mellegård (HSG Wetzlar) har lämnat. På pluskontot lyser hemvändaren Mario Lipovac (Ystads IF) klarast. 

Sportchefen Henrik Lundström.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

– Vi är inte nöjda med förra säsongen så vi gör en rejäl omstart. Vi har fått in trevliga killar och tror mycket på framtiden, säger sportchefen Henrik Lundström och betonar vad som blir extra viktigt framöver. 

– Vi har unga spelare som verkligen har tänket att de ska träna sig till en karriär inom handbollen. De kör extremt hårt. Jag tycker att det kan ha saknats de senaste åren.