Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mellegård om ryktet: ”Jag har också läst lite om det”

Emil Mellegård är högaktuell för en utlandsflytt. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Redbergslid körde över Hallby med 29-20. 

Emil Mellegård, 21, dominerade – och är högaktuell för en utlandsflytt. 

– Jag har också läst lite om det, säger han. 

Redbergslid inledde lite knackigt hemma i Scandinavium mot nykomlingen Hallby, men fick sedan på ordning på målvaktsspelet. Och då kom också kontringarna. 

RIK gjorde ett ryck och avgjorde i praktiken matchen redan i första halvlek. 

– Otroligt skönt. Vi är bra i första- och andrafasen och vi orkar hålla i det även efter paus. Vi får ett lugn i laget och sedan flyter det bara på, säger Emil Mellegård. 

Hemma i Scandinavium har Redbergslid annars haft det jobbigt den här säsongen och var länge segerlöst, men efter vinsten mot Önnered blev det oavgjort mot Sävehof och nu tog man alltså två poäng mot Hallby. 

– Jävligt skönt så klart. Vi har inte fått den starten i serien som vi har velat och när man sedan torskar mycket på hemmaplan så blir det tyngre att komma tillbaka, men det har sett mycket bättre ut i de tre senaste matcherna och stämningen i truppen är också mycket bättre, fortsätter Mellegård. 

”Har inte så mycket att säga om det”

Med sina sex mål blev han lagets bästa målskytt, något som inte direkt är ovanligt. 

– Jag hade det tufft mot Sävehof och brände tre lägen, så det var skönt att få lite enkla bollar i dag. Bra för självförtroendet. 

Emil Mellegård har varit ryktenas man den senaste tiden. Enligt Handbollskanalen återstår bara läkarundersökningen innan 21-åringen skriver på för tyska HSG Wetzlar. 

– Jag har också läst lite om det, men jag har inte gjort klart med någon klubb till nästa säsong. Jag har inte så mycket mer att säga om det. 

Vad vill du själv med din handboll? 

– Drömmen just nu är att komma utomlands och mäta sig med de absolut bästa spelarna och även kunna ta en plats i landslaget. Men det är ingen stress, det får komma med tiden. 

När tror du att du vet var du spelar nästa säsong? 

– Jag hoppas att det kan vara klart hyfsat snart så att man kan ha rätt fokus.