Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Många målskyttar i Sävehofs kross

Mathilda Lundström, femmålsskytt i Sävehof.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Landslagsspelaren Mathilda Lundström, 23, bytte från Skuru till Sävehof.

Men efter sex omgångar ligger Sävehof två poäng bakom Skuru i tabellen.

– Sävehof har levt upp till förväntningarna. Det är fram i vår det gäller, säger hon efter 36–22 mot VästeråsIrsta.

Sävehofs damer kunde stanna i Partille Arena och se hur herrarna lyckades hålla undan och vinna.

En stund tidigare hade de gjort sitt mot VästeråsIrsta.

Efter första halvlek ledde Sävehof med 18–12, i andra tryckte hemmaspelarna ännu hårdare på gaspedalen och vann till slut med 36–22.

– Dom orkade stå emot oss ganska bra i första halvlek. I andra bara körde vi på och bara sprang, säger Mathilda Lundström, tillsammans med Jamina Roberts bästa målskytt för hemmalaget med fem fullträffar.

”Bra att det är konkurrens”

Att målskyttet som vanligt (elva spelare gjorde mål) spreds på många händer är något vi förmodligen kommer att få se även i fortsättningen.

– Vi har en bred trupp. Det är många som vi kan byta med. Alla går in och kör, det kommer att vara vår styrka, säger Mathilda Lundström.

Hon bytte inför den här säsongen till Sävehof från Skuru. Hennes förra klubb ligger nu tvåa, två poäng före den nya.

– Det är bra att det är konkurrens. Men det är väldigt tidigt på säsongen, det är fram i vår när det är dags för slutspel som det gäller att vara bäst, säger hon.

Ångrar inte bytet

Tabelläget är inget som får henne att ångra klubbytet.

– Nej, absolut inte. Jag ville ha nya utmaningar och fortsätta utvecklas. Sävehof har levt upp till förväntningarna, det är väldigt professionellt här, säger Mathilda Lundström.

Nu återstår tre omgångar av serien innan det är dags för Mathilda att åka på EM-läger tillsammans med lagkompisarna Nina Dano (fyra mål mot VästeråsIrsta) och landslagsveteranen Jamina Roberts.

– Nina och jag spelar ju på samma sida i Sävehof. Vårt samarbete blir bättre och bättre. Det ska bli kul att åka till landslaget tillsammans, säger Lundström.