Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magnus Wislander: ”Det var inte lätt för barnen”

Foto: PATRIK ÖSTERBERG/TT / PATRIK ÖSTERBERG TT NYHETSBYRÅN
Foto: DPlay
Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN

Magnus Wislander fick ikonstatus i Kiel innan han och familjen flyttade hem till Sverige 2002.

Det blev en speciell omställning.

– Det var inte helt lätt för barnen, säger Wislander i ”Superstars berättar allt” på Dplay.

Magnus Wislander är en av svensk handbolls största spelare genom tiderna. ”Slangen” var tongivande i legendariska ”Bengan Boys” som under 1990-talet och 2000-talet tog tre OS-silver, två VM-guld och fyra EM-guld. Han har dessutom blivit utsedd till ”Århundradets handbollsspelare i världen” av Internationella Handbollsförbundet 1999 och tagit fem SM-guld med Redbergslid. 

Men det var under sina tolv år i Kiel som Wislander hade sin storhetstid. Den långe mittsexan vann tyska ligan sex gånger innan han och familjen flyttade hem till Sverige 2002.

Omställningen till det svenska livet blev inte helt enkel för Magnus Wislander, hans fru Camilla och deras tre barn.

– Det var stundtals jobbigt och inte helt lätt för barnen. Vår äldsta dotter Therese hade slutat sjätteklass i Tyskland med mycket disciplin och gick från tre timmar läxor om dagen till tjugo minuter i veckan. Det var en liten omställning samtidigt som vi hade grundat bra för flytten eftersom vi bosatte oss i ett område och skola där barnen kände kompisar sedan tidigare. Det var ingen jätteomställning på det sättet, men ändå en ganska stark omställning, säger handbollslegendaren i Dplay-serien ”Superstars berättar allt”.

”Var inte så roligt”

Magnus Wislander återvände till Redbergslid och testade att vara heltidsproffs till en början. Det funkade inget vidare för göteborgaren.

– Det var inte så roligt, det passade inte mig att vara helt ensam hemma. Jag snickrade lite men när väl huset var färdigt så... det var en katastrof. Städa, tvätta, laga och kom familjen en kvart försent var jag jättesur. Googlade man på mig så hittar man ”sur gammal gubbe”. Kanske inte längre, men då i alla fall, säger Wislander med ett skratt.

Wislander satte punkt för en sanslöst framgångsrik handbollskarriär 2005. I dag har han många bollar i luften. 55-åringen är assisterande tränare i Redbergslid, produktionschef på Postnord och har dessutom hittat en ny hobby - folkrace.

– Det är en pojkdröm som gick i uppfyllelse. Det är perfekt för en gammal idrottsman att få adrenalinkicken vid första kurvan med fem bilar runtomkring. Jag har skitroligt, säger ”Slangen” i ”Superstars berättar allt”.

Alla avsnitt av ”Superstars berättar allt” finns på Dplay. ”Superstars” sänds i Kanal 5 och på Dplay. 

Wislander om sin stroke: ”Kunde inte prata”

GT träffar handbollslegendaren efter otäcka kollapsen