Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larholm lämnar efter opassande beteende

Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Jonas Larholm sade upp sig från sin tjänst som spelande huvudtränare för mästarklubben Sävehof bara två dagar före seriepremiären av personliga skäl.

Men det är inte hela sanningen.

Enligt SportExpressens uppgifter har Jonas Larholm tvingats lämna klubben på grund av opassande beteende i samband med ett träningsläger, något TV4 var först med att rapportera om. 

– Det har skett en incident som vi har hanterat internt i klubben, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson.

Bara två dagar före Sävehofs seriepremiär mot Guif på fredag drabbades klubben av ett chockartat besked.

Veteranen och den kraftigt landslagsmeriterade spelande huvudtränaren Jonas Larholm, 37, valde att säga upp sig för att fokusera på familjen.

– Efter övervägande har jag valt att avsluta min anställning i IK Sävehof. Handbollen och klubben betyder väldigt mycket för mig, men min nybildade familj går nu före. Jag vill tacka klubben för gott samarbete och för respekt och förståelse för mitt beslut, sade Larholm i ett pressmeddelande.

– Han tycker inte han får ihop det riktigt. Han har nyss blivit pappa med mera och det har blivit för mycket, sade Sävehofs sportchef Emil Berggren till GP. 

Jonas Larholm lämnade Sävehof efter incident

GT var under dagen i kontakt med Jonas Larholm som då hänvisade till pressmeddelandet:

– Jag har egentligen inte mer att tillägga än det som finns i pressreleasen. Tack för visat intresse! Nu är jag med min familj, sade Larholm då. 

Nu kommer nya uppgifter om Larholms avhopp.

Enligt TV4 har Larholm i själva verket tvingats lämna klubben på grund av opassande beteende i samband med ett träningsläger i Barcelona som både klubbens herr- och damlag var med på.

Uppgifter som även bekräftats av flera av varandra oberoende källor till SportExpressen.

Sävehofs mångårige klubbdirektör Stefan Albrechtson bekräftar att det fanns andra anledningar till Larholms avhopp.

– Jag kan säga att det som står i pressmeddelandet stämmer till 100 procent. Däremot är det så att det finns andra anledningar. Det har skett en incident som vi har hanterat internt i klubben, både med herr- och damlag samt styrelse. Där finns ett gemensamt beslut hur vi ska hantera detta, säger Albrechtson.

Vad är det för incident?

– Det är en incident som vi har hanterat internt. Vi bevarar det för oss själva. Vi kommenterar inga påståenden eller vad som har hänt, säger Albrechtson.

Hur har ni hanterat incidenten?

– Vi har pratat med herr- och damlaget samt styrelse. Sedan har vi presenterat detta för Jonas Larholm och när vi berättade för honom så valde han själv att gå. Men det var på grund av familjeskäl också. Allting är hanterat internt, men vi har så fort incidenten uppdagades varit informerande och handlingskraftiga i frågan. Berörda delar, herr- och damlag samt styrelse, är informerade och överens, säger Stefan Albrechtson.

”Jonas väljer själv att avgå”

Att Jonas Larholm ska fått sparken dementeras av Stefan Albrechtson.

– Jonas blev redovisat ett case och utefter det caset har Jonas själv tagit det beslutet. Vi har inte tvingat honom till varken det ena eller det andra. Jonas väljer själv att avgå.

Hade han fått fortsätta om han hade velat det?

– Det tänker jag inte kommentera, säger Albrechtson.

– Det är en fråga som vi har beslutat att hantera internt, och vi vill inte att den ska bli extern. Men han har som sagt funderat på länge om han orkar med att fortsätta. Incidenten som vi presenterade för styrelse, herr- och damlaget samt Jonas själv blev steget till att han sa upp sig.

Jonas Larholm återvände till moderklubben Sävehof 2016 efter ett tioårigt långt utlandsäventyr.

Han har gjort 211 landskamper för Sverige och var med om att ta OS-silver i London 2012.

GT har sökt Jonas Larholm som hänvisar till tidigare pressmeddelande.