Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar – efter fem år: ”Ingen är överraskad”

Emma Ekenman-Fernis lämnar Sävehof.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Emma Ekenman-Fernis, 23, lämnar Sävehof.

Efter fem år och tre SM-guld fortsätter nu karriären på annat håll.

– Jag är väldigt glad över vad jag fått uppleva i Sävehoftröjan, säger hon.

Emma Ekenman-Fernis kom till Sävehof från Spårvägen 2015.

Sedan dess har hon utvecklats till en av Partilleklubbens absolut viktigaste spelare som dessutom har fått göra flera landskamper.

Bland meriterna finns tre SM-guld och ett silver.

Nu lämnar 23-åringen Sävehof.

– Efter fem år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning. Jag är väldigt glad över vad jag fått uppleva i Sävehoftröjan. Jag har haft helt fantastiska lagkamrater och träffat många härliga och engagerade människor i och runt klubben. Jag vill rikta ett stort tack till alla som varit med på min resa i klubben och som utvecklat mig som både handbollsspelare och person, säger Emma Ekenman-Fernis till klubbens hemsida.

Emma Ekenman-Fernis.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Ingen är överraskad”

Ekenman-Fernis har även tidigare kopplats ihop med andra klubbar. För ett år sedan förlängde hon kontraktet med Sävehof.

– Det är inte första gången, och heller inte sista, som någon av våra duktiga sävehofare ska vidare ut i proffslivet. Denna gång har det blivit Emmas tur och ingen är väl egentligen överraskad. Med över 700 gjorda mål i Sävehoftröjan förstår man ju att Emma har vart en av dom absolut viktigaste spelarna de senare åren. Med ett målsinne och en kyla på yttersta toppnivå så har hon verkligen förtjänat chansen. Från Sävehofs sida så önskar vi stort lycka till i proffslivet och vi är övertygade om att det kommer gå bra, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren.