Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Succétränaren tar över – om ett år

Jesper Östlund.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Rasmus Overby.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Jesper Östlund är förbundskapten för U19-landslaget
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han förde upp Hallby i handbollens finrum för första gången på 53 år och har sedan dess etablerat Jönköpingsklubben i Handbollsligan.

Efter nästa säsong blir Jesper Östlund, 30, ny huvudtränare för Sävehofs damer.

– Att få komma till ett lag som har ambitioner att vinna SM-guld och att spela i Europa är något som tilltalar mig, säger han.

Rasmus Overby lämnar Sävehof efter nästa säsong.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

När Rasmus Overbys kontrakt löper ut efter nästa säsong lämnar han Sävehof. Dansken, som den gångna säsongen misslyckades med att föra Partillelaget till en 15:e raka SM-final, vill avsluta sin tid på posten snyggt.

– Det är spelets regler, jag kommer ge allt och göra det bästa för utvecklingen av laget, samt se till att vi går långt i Champions League och de svenska mästerskapen. Det finns många fina människor i klubben som förtjänar det, säger han till Sävehofs hemsida.

Ersätter Overby gör Jesper Östlund. 30-åringen har gjort succé med IF Hallby och förde redan under sin första säsong klubben upp i Handbollsligan för första gången på 53 år.

Jesper Östlund tar över Sävehof efter nästa säsong.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

”Sveriges största förening”

Sedan dess har han etablerat Jönköpingslaget i handbollens finrum samtidigt som han varit förbundskapten för U19-landslaget. För två säsonger sedan utsågs han till ”Årets tränare”.

– Jag är förväntansfull och stolt att framöver få möjligheten att arbeta i Sävehof. Det är Sveriges största förening och har enorma förutsättningar med sin verksamhet och faciliteter, säger han och fortsätter:

– Det blir spännande att kliva över till damsidan, något jag fått känna på lite grand i landslaget. Att få komma till ett lag som har ambitioner att vinna SM-guld och att spela i Europa är något som tilltalar mig. Och givetvis att få möjligheten att arbeta med flera av Sveriges största talanger i akademin. Vi ses nästa år.

Sävehofs sportchef Emil Berggren och tränaren Rasmus Overby.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”En modern tränare”

Sävehofs sportchef Emil Berggren:

– Jesper Östlund är en ung och ambitiös tränare som jag tror väldigt mycket på. Jesper är en modern tränare som har en fin energi och redan nu fina meriter.

– När Rasmus kontrakt löper ut i slutet av kommande säsong så tar vi farväl av vår guldmeriterade danska tränare. Rasmus har gjort ett oerhört ambitiöst och proffsigt jobb som tagit klubben framåt på många positioner. Men alla sagor har sitt slut och förhoppningsvis så kan vi avsluta nästa säsong med att återigen vinna ett guld och således avsluta Rasmus tid hos oss på absolut bästa sätt