Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Här är Staffan Olssons nya jobb

Staffan Olsson ska hjälpa HK Varberg att etablera sig som ett lag i högsta serien.Foto: Josefine Bergqvist
Staffan Olsson 2016 under sin tid som svensk förbundskapten.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ICON SPORT / BILDBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL

USA-projektet är redan över – men nu har Staffan Olsson, 56, ett nytt jobb.

Bengan Boys-ikonen kliver in i HK Varbergs elitverksamhet.

– Jag har fått en väldigt positiv bild av HK Varberg som förening, som med små medel har kunnat ta stora steg inom svensk handboll, säger han.

Bengt Johansson, Magnus Wislander och Staffan Olsson i handbolls-EM 2004.Foto: BILDBYRÅN

Staffan Olsson har fram till nyligen fungerat som bollplank och sportchef åt USA:s landslag. Men uppdraget avslutades efter bara fyra månader på grund av coronapandemin.

– Jag hade ett kortare kontrakt för att båda parter skulle kunna känna på det och se vart det tog vägen. USA är verkligen i starten med sin handboll och när coronan slog till blev allt stiltje, berättade han i somras.

Sedan dess har Olsson, som är en av svensk handbolls största profiler genom tiderna, varit sugen på ett nytt tränarjobb. 56-åringen har utöver prestigejobbet som svensk förbundskapten (2008-2016) även tränat Hammarby (2004-2011) och Paris Saint-Germain (2015-2018).

Nu står det klart att legendaren inleder ett samarbete med HK Varberg.

– Vi är givetvis väldigt stolta och glada över att Staffan kommer vara en del av vår elitsatsning inom HK Varberg, han kommer att tillföra mycket kunskap och erfarenhet till hela vår förening, säger Kent Carlson, elitansvarig HK Varberg, i ett pressmeddelande.

Staffan Olsson och HK Varbergs huvudtränare Hasse Karlsson.Foto: Josefine Bergqvist

”Blev intresserad”

HK Varberg gör sin andra säsong i Handbollsligan och har som ambition att etablera sig i högsta serien. 

Staffan Olsson kommer att arbeta med spelarnas individuella utveckling inom elitverksamheten.

– Jag ser fram emot att jobba med HK Varberg och Hasse Karlsson (huvudtränare) samt att bidra och skapa de bästa förutsättningar för att nå nästa steg i utvecklingen och uppnå nya sportsliga framgångar. Jag har fått en väldigt positiv bild av HK Varberg som förening, som med små medel har kunnat ta stora steg inom svensk handboll. När möjligheten dök upp blev jag intresserad och ser nu fram emot att kunna bidra med min kunskap och erfarenhet, säger han.

Staffan Olsson är en av våra mest meriterade handbollsspelare med bland annat fyra VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver. Han har också en rad mästerskapstitlar från sina proffsår i Tyskland. Som tränare tog han tre SM-guld, tre franska ligaguld och ett OS-silver som förbundskapten.