Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säkrar SM-guldet efter stor dramatik

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

PARTILLE. Sävehof är återigen svenska mästare i handboll.

De försvarade därmed SM-titeln från 2019.

Sävehof vann med 30–27 – och tog guldet genom att vinna tre raka finalmatcher mot Skövde.

– Det är så jävla gött. Jag var aldrig orolig, säger Bertram Obling i C More. 

När Sävehof slog Alingsås i SM-finalen för två år sedan var det en sensation.

Men när Partille-gänget på tisdagskvällen tog sitt andra raka guld var det ingen överraskning.

Frånsett en lite trög start i höstas har Sävehofs herrar dominerat genom hela säsongen. Vann först serien och tog nu även SM-guldet.

Medan den första SM-finalen var mycket jämn och Sävehof kunde vinna mot Skövde med ett mål efter förlängning blev det en överlägsen seger i den andra finalen och stabil seger i den tredje.

Skövde pressade i slutet

Skövde höll ledningen i början av matchen. Men sedan Sävehofs danske niometersspelare Rune Schröder gjort 5–4 efter tio minuter släppte Sävehof aldrig ledningen.

De gick till halvtidsledning med 14–11 och gjorde vad som blev ett avgörande ryck fram till 17–12 i andra halvlek.

Skövde såg ut att vara på väg i kapp emellanåt, men kom under lång inte närmare än tre mål.

I slutet blev det dock ändå dramatiskt när Skövde med sex och en halv minuter kvar reducerade till 24–26. Det ledde till att Sävehofs tränare Michael Apelgren tog en timeout.

Skövde fortsatte att pressa Sävehof, men närmare än två mål kom de inte.

Spiken i kistan var när Christoffer Brännberg satte 29–25 på straff med sitt sjunde mål, vilket gjorde honom till Sävehofs bäste målskytt i matchen före Sebastian Karlsson som gjorde definitivt säkrade segern med 30–27 på sitt sjätte mål för kvällen.

– Det är så jävla gött. Jag var aldrig orolig. Vi ledde med fem bollar. Det här betyder jättemycket såklart. Det är det bästa gänget i Sverige, säger Bertram Obling i C More. 

Edvardssons sista match

I Sävehof gjorde lagkaptenen och landslagsmannen Jonathan Edvardsson sin sista match innan han flyttar till Tyskland för att spela i Hannover.

Även danske kantspelaren Henrik Tilsted, som öst in mål under säsongen, lämnar mästarna för att återvända hem till Danmark.

I övrigt räknar Sävehof, som har en mycket ung mästartrupp, med att övriga spelare är med och kämpar om en tredje titel i rad nästa år.

– Det är helt sjukt. Det är nåt man har drömt om sedan man var liten, säger Felix Möller.