Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon lämnar tv-rutan – klar för prestigejobb

Hanna Fogelström.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

GÖTEBORG. Hon har varit expert i tv-sändningarna under de senaste handbollsmästerskapen.

Nu lämnar Hanna Fogelström, 29, jobbet i tv-rutan och blir ny landslagsansvarig på Svenska handbollförbundet.

– Det är ett uppdrag som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till och det ska bli oerhört inspirerande och roligt, säger den tidigare spelaren.

Ola Wenström, Hanna Fogelström och Martin Frändesjö i tv-studion under handbolls-EM i Scandinavium nyligen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Under handbolls-EM som avslutades i helgen var Hanna Fogelström en av tre experter i tv-sändningarna tillsammans med Martin Frändesjö och Claes Hellgren. 

Hennes senaste uppdrag var finalen mellan Spanien och Kroatien i söndags.

Det blev också hennes sista.

För nu lämnar Fogelström sitt jobb på Nent Group och kliver in i en helt ny roll. 

Den 29-åriga Partilletjejen tar från och med den 1 maj över ansvaret för de svenska handbollslandslagen och ersätter Lasse Tjernberg som nu har valt att trappa ner.

 – Jag älskar handboll på alla sätt och ser fram emot att vara med i satsningen på att göra våra landslag ännu bättre på alla punkter, säger Fogelström, som 2017 tvingades avsluta den aktiva karriären efter tre korsbandsoperationer, i ett pressmeddelande.

Hanna Fogelström kommer att ha helhetsansvaret runt seniorlandslagen och de äldsta U-landslagen.

– En av mina uppgifter blir att ge förbundskaptenerna de förutsättningar och verktyg de behöver för att leverera sina kompetenser och tillsammans lägga upp strategier och långsiktiga planer. Vi ska nyttja varandras styrkor och ha en röd tråd i det arbete vi gör.

Hanna Fogelström avslutade spelarkarriären 2017.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Vi är oerhört nöjda”

Därmed lämnar hon alltså sin roll som expert i tv.

– Det blir en omställning att gå från att i direktsändning analysera de svenska landslagen till att vara med och driva dess verksamhet, men det är en utmaning jag ser fram emot. Jag känner att jag varit professionell i de roller jag haft och har kunnat såväl berömma som kritisera landslagen när det varit befogat. Åren som expert i tv har varit givande och nyttiga och har gett mig ett annat perspektiv på handbollen, jag är tacksam för erfarenheterna jag fått därifrån, säger Hanna Fogelström.

Robert Wedberg är generalsekreterare på Svenska handbollförbundet.

– Vi är oerhört nöjda med att Hanna Fogelström tackat ja till den här rollen. Hon har oerhört mycket erfarenhet, kunskap och kvaliteter som kommer att gynna den svenska landslagshandbollen. Vi strävar alltid efter att vara med i den yttersta världstoppen såväl på senior- som ungdomssidan och Hanna kommer att bli en nyckelperson i det fortsatta arbetet, säger han.

Hanna Fogelström har 69 A-landskamper, OS- och VM-spel, EM-brons och sex SM-guld som spelare i Sävehof och ett som manager på meritlistan.