Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jättefest när Partille cup 2019 invigdes på Liseberg

Hanna Ferm uppträdde på invigningen. Foto: HENRIK JANSSON
Hanna Ferm bjöd på underhållning. Foto: HENRIK JANSSON

Invigningen är avklarad och festen är i gång. 

24 000 handbollsentusiaster har intagit Göteborg. 

– En helt fantastiskt magisk kväll, säger Partille Cups generalsekreterare Fredrik Andersson. 

Världens största handbollsturnering för ungdomar fyller 50 år och för att fira det flyttades invigningen från Scandinavium till Liseberg. 

– Vi vill få plats med så många som möjligt och 20 000 ryms framför stora scenen. Och sedan är miljön och atmosfären viktig. Liseberg står för glädje och ungdomlighet precis som Partille Cup, så det är en bra ”match”, säger Fredrik Andersson, som är nöjd med första dagen. 

– Vi har fått en väldigt bra start, en av de bästa under min tid här. Vi har en väldigt bra organisation och det är viktigt nu när vi slår deltagarrekord (24 000) och har 300 fler lag än tidigare. Allt har gått väldigt, väldigt smidigt, säger Fredrik Andersson. 

Inmarschen: Litauen. Foto: HENRIK JANSSON
Frankrike gör entré. Foto: HENRIK JANSSON
Feststämning. Foto: HENRIK JANSSON
Massvis av folk på Liseberg. Foto: HENRIK JANSSON
Lag från Belgien presenteras. Foto: HENRIK JANSSON

”Har fått reparera” 

Hur har blåsten påverkat turneringen? 

– Vinden har påverkat framför allt arenadressingen, alltså reklam och skyltar och sådant som har blåst ner. Vi har fått reparera så gott det går. 

Vilken är den största utmaningen under veckan? 

– Jag tror att det är just vädret som kan stöka till det. Vi följer utvecklingen varje sekund. Det ser ut att bli blåsigt och regnigt på torsdag, men vi förbereder oss så gott det går. Allt annat har vi koll på – vi har ju gjort det här i 50 år. 

Vad är det bästa med Partille Cup? 

Glädjen som finns hos alla ungdomar. De sprider den och får möta andra kulturer och träffar nya vänner och gör nya upptäckter. 

24 000 handbollsentusiaster från hela världen. Foto: HENRIK JANSSON
USA:s representerade tågar in på Liseberg. Foto: HENRIK JANSSON

Kända artister 

På invigningen på Lisbergs stora scen uppträdde artister som De vet du, Hanna Ferm, Pidde P och Rebecka Karlsson. 

– Bra väder och väldigt lyckat. En helt fantastiskt magisk kväll, säger Fredrik Andersson.

Frida Hallgren,17, Olivia Pålsson, 17, Johanna Jensen, 18, och Emma Seleskog, 18, Karlstad: ”Det bästa med Partille cup är att man träffar så många nya lag och att man träffar lag från hela världen, att det är så brett. Det är första gången vi är här med det här laget. Vi vill bara ha kul och så får vi se hur långt vi går.” Foto: HENRIK JANSSON
Manuel Gigtmann, 15, Laurenz Zoglaur, 15, och Amanuel Schoeesburger, 15, Österrike: ”Det bästa med Partille cup är matcherna. Det är bra platser matcherna spelas på och det är roligt. Och det är kul att möta lag från andra länder och olika spelstilar. Vi tror att vi har bra chanser att vinna turneringen. Vi vann våra två första matcher.” Foto: HENRIK JANSSON
Emma Kristin Jeglerud Larsen, 14, Alexandra Liman, 14, Anna Marking, 14, och Dina Gunar, 14, Gjövik, Norge: ”Det bästa med Partille cup är att man kan göra så mycket, det är inte bara handboll. Det är en rolig turnering och man träffar många människor. Det är första gången vi är här. Vi tror att vi kommer att vinna många matcher men inte hela turneringen.” Foto: HENRIK JANSSON
Svea Hentschke, 14, och Inka Petersen, 12, Tyskland: ”Det bästa med Partille cup är matcherna. Det är också kul att möta folk från andra länder, det är coolt. Det är första gången vi är här och vi är här för att ha roligt.” Foto: HENRIK JANSSON