Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jasmin Zuta: ”Det är bara skitsnack”

Jasmin Zuta. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Tobias Thulin. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Redbergslid gjorde en plattmatch mot IFK Skövde. 

Tränaren Jasmin Zuta ville inte höra några bortförklaringar efteråt. 

– Allt det där är bara skitsnack, säger han. 

I premiären mot Sävehof ledde RIK med fem bollar med tio minuter kvar, men fick nöja sig med oavgjort (25-25). 

Mot IFK Skövde på bortaplan var en poäng aldrig riktigt nära. Det stod visserligen 12-12 i paus, men sedan ryckte hemmalaget ifrån och vann med fyra bollar (28-24). 

– Det var inte tillräckligt bra. De var hetare och vann fler kamper. Det är simpelt. Sådana här matcher kostar mer än vad vi i dag var beredda att ge, säger tränaren Jasmin Zuta. 

Vad kan det bero på? 

– Att man inte är ödmjuk inför uppgiften. Vi har flera killar skadade och ett nytt spelarmaterial, men jag vill inte skylla på något. Allt det där är bara skitsnack. I dag var det bara för dåligt, det är känslan, och då spelar det ingen roll vilka man möter. Man måste vara påkopplad och vi får lära oss läxan. 

Vad tycker du annars om årets trupp? 

– Det ser intressant ut. Vi har en bredare trupp med flera unga som hängt kvar och som är ett år äldre. Målsättningen är att minst nå semifinal. 

De är snart tillbaka

På skadelistan finns Jonatan Wenell, Pontus och Emil Mellegård samt Anton Gustafsson. De tre förstnämnda är snart tillbaka medan Gustafsson, som drog av den ena hälsenan i oktober i fjol och den andra i maj i år, har en bit kvar. 

– När alla är tillbaka ser det bra ut. Men dagens förlust har som sagt inget med skadorna att göra. De som är här ska ta sitt ansvar och det gör de inte. Men det är bara att kämpa på, säger Zuta. 

Målvakten Tobias Thulin pratade med C More direkt efter matchen och var inne på samma linje som sin tränare. 

– Vi är helt under isen. Det är underkänt, så klart. Både jag, försvaret och anfallsspelet. Vi kommer inte alls upp i den nivån som vi ska. Det här var ett riktigt bottennapp.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!