Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jamina Roberts lämnar – är klar för storklubben

Jamina Roberts.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Jamina Roberts, 31, har bestämt sig.

Landslagsstjärnan lämnar Sävehof för den norska storklubben Vipers Kristiansand.

– Det har verkligen inte varit lätt att ta detta beslut, säger hon.

Jamina Roberts är en av världens bästa vänsternior.

Nu flyttar hon till ett av världens bästa klubblag – 31-åringen har skrivit på för Vipers från Kristiansand från och med nästa säsong.

– Det kändes som ett bra alternativ för mig. Dels är det en väldigt bra lösning socialt och dels är det en väldigt bra lösning sportsligt. Vi fick storstryk av dem för ett par veckor sedan och det ska bli väldigt kul att spela i ett så pass bra lag som är slagkraftigt i Champions League, säger hon till den norska storklubbens Instagram-sida

Men det var inget enkelt beslut att lämna Sävehof, medger hon.

– Sävehof är mitt hem. Extra svårt för att det känns som att klubben verkligen har någonting bra på gång, men jag har fått en chans som jag inte kan tacka nej till. Ett erbjudande som känns bra både sportsligt och socialt, och i och med att jag inte blir yngre så kände jag att jag var tvungen att ta den här chansen, säger hon till Sävehofs hemsida.

Jamina Roberts i Sävehoftröjan.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

”Jättekul för Jamina”

Vipers är regerande Champions League-mästare och i klubben spelar sedan tidigare de svenska stjärnorna Isabelle Gulldén och Evelina Eriksson.

– Jag har hört från dem att det är en väldigt bra, professionell och härlig klubb att vara i. De har pratat gott om klubben och det har gjort det här beslutet enklare att fatta. Jag ser verkligen fram emot detta.

Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson:

– Det är jättekul för Jamina, och så klart välförtjänt. Vi hade hoppats att vi kunde behålla henne, men vi har ju förstått i och med hennes otroliga framfart både i Sävehof och i landslaget att det skulle bli svårt.

Jamina Roberts är fostrad i Sävehof och gör nu sin tredje sejour i klubben efter att ha vänt tillbaka till Partille inför säsongen 2020/21. 

Om ett par matcher kommer hon att passera 200 matcher i högstaligan i Sverige. Utöver det har hon gjort nästan 200 A-landskamper för Blågult. I OS senast blev hon uttagen i världslaget.

https://www.instagram.com/p/CZZNhHgBye4/