Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vill ha en guldmedalj runt halsen när jag slutar”

Sävehofs Viktor Ottosson och William Bogojevic hjälps åt att sno bollen framför Alingsås-spelaren Andreas Lang.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

PARTILLE. Det var Viktor Ottossons, 28, sista match i Partille Arena.

Det kunde också ha blivit hans sista handbollsmatch.

– Men jag ville inte sluta så. Jag vill ha en guldmedalj runt halsen när jag slutar, säger Sävehofs-veteranen efter 31–28 i den fjärde SM-finalen mot Alingsås.

Viktor Ottosson, som redan har tre SM-guld, slutför just nu sin elfte säsong i Sävehofs A-lag.

Beskedet kom innan den fjärde SM-finalen började mot Alingsås.

”Hade kniven mot strupen”

Avtackningen var förberedd, men den skicklige kantspelaren ville vara glad när blommor och presenter plockades fram efter slutsignalen.

Och då krävdes en seger.

– Vi hade kniven mot strupen och klarade det bra. Lagen är så jämna, det finns inga mentala fördelar, det är bara att köra och göra fler mål än motståndarna, säger han.

Sävehof hade greppet om nästan hela matchen. 

Alingsås gick i kapp, men lyckades aldrig riktigt ta över. När motståndarna närmade sig gick i stället Sävehof loss igen.

Fick ingen ångest

Trots det gick matchen till förlängning vid 26–26. Hur mycket ångest fick du då?

– Jag fick ingen ångest. Det är kanske lätt att säga nu, jag hör ju hur det låter, haha – men jag hade en go känsla. Jag trodde att vi skulle ta det, säger han.

Ottosson satte själv tonen i förlängningen, över två gånger fem minuter, genom att göra det första målet.

– Vi snodde några bollar och gjorde det bra direkt. I den andra femminutaren hade vi koll, det kändes som att vi spelade av den, säger Viktor Ottosson.

Dottern satt på läktaren

Efter matchen, när det stod klart att han spelat färdigt på hemmaplan men Sävehof fortfarande har guldchans, kom känslorna.

– Det kändes tungt, det blev mycket känslor. Jag hade gråten i halsen under själva avtackningen. Inte minst när jag såg min dotter på läktaren, säger han.

Fyraåriga Stella satt med mamma Gill. Tvååringen Charlie var däremot hemma hos sin mormor och morfar.

– Svärfar brukar gå och skulle då ha tagit med sig Charlie. Men det var ju slutsålt, dålig planering av oss, säger Viktor Ottosson.

Allt avgörs på torsdag

På torsdag avgörs allt när Sävehof på torsdag tar med sig sin publik till Estrad i Alingsås för den sista striden.

– När det är så här tajt mellan matcherna vinner det lag som återhämtar sig bäst. Så jämnt är det, säger Viktor Ottosson.