Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vet inte vad jag ska göra – får väl byta namn”

Oscar Ysander blev utvisad i matchen mot Ystad: ”Katastrofalt”Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Niclas Fingren fick plåstra om sin tumme efter en duell med Kim Andersson.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Redbergslid inkasserade en ny förlust.

Denna gång förlorade de med 21-25 mot Ystads IF i en märklig match där RIK-bjässen Oskar Ysander blev utvisad i minut 38.

– Det är katastrofalt dömt... Vart ska jag ta vägen?, säger Oskar Ysander.

När 30 minuter var spelade i Scandinavium såg det redan då ut som att matchen var över. Gästerna Ystad gick in i halvtidsvila med 14-8, men deras problem med att stänga matcher fortsatte även i kväll.

I stället kom RIK ut med en ny attityd till den andra halvleken och visade styrka. De hämtade även ikapp till 16-18 med dryga kvarten kvar.

Men några minuter innan hade Oskar Ysander fått se det röda kortet. Han och Henrik Knudsen hamnade i en tilltrasslad situation där Ysander landade på Knudsen. Domarna menade att Oskar Ysander tryckte ner Knudsen med flit.

Blev utvisad i den andra halvleken

– Jag har kollat på reprisbilderna i efterhand och jag tycker att det är katastrofalt dömt. Jag menar han springer ju in i mig och får sedan in sitt huvud i min armhåla. Vart ska jag ta vägen? Hade jag haft ett annat efternamn hade domaren inte reagerat, säger Ysander.

Hann du prata med domarna?

– Nej, men jag har försökt göra det tidigare och man får aldrig något för det. Men man får väl bita i det sura äpplet, för jag vet inte vad jag ska göra annars. Jag får väl byta namn eller färga mitt hår.

Även om RIK skapade lite nerv i matchen så lyckade Ystad till slut vinna mötet mot göteborgarna och slutresultatet skrevs till 21-25 till Ystads favör.

– Det var en konstig match. Det kändes som en avslagen historia redan från start. Men vi hade ingen tajmning i vårat anfallsspel och vi missar många skott som leder till att de får kontra på oss, säger Ysander.

”Jag ska inte kalla det vuxenmobbning, men...”

Ysander får medhåll från sin kollega Niclas Fingren som menar att Ysander har ögon på sig.

– I dag blev det överdrivet tycker jag. Situationen är billig och jag ska inte kalla det vuxenmobbning, men han har verkligen ögonen på sig, säger Fingren och fortsätter:

– Ska han sluta spela sitt försvarsspel då kommer inte han kunna spela handboll, så det är väldigt jobbigt för honom.

Hur är stämningen i truppen efter ännu en förlust?

– Det sätter sig i huvudet på en, det är klart. Men det är inte bara att skaka av heller, vi har inte spelat bra alls de senaste matcherna. Vi får fundera på vad vi håller på med och göra förändringar, säger Figren.