Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag hade gärna spelat handboll tills jag är 65 år”

Rasmus Wremer. Foto: Maxim Thoré / Bildbyrån
Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Skövdes rekordman Rasmus Wremer, 37, vill spela så länge kroppen håller.

Samtidigt har trotjänaren börjat tänka på ett liv efter handbollen.

– Det kommer vara oerhört tufft att lämna handbollen, säger Rasmus Wremer.

Rasmus Wremer innehar rekorden för flest antal matcher och flest antal mål i IFK Skövde-tröjan.

I år förbereder han sig för en ny säsong med Skövde i högstaserien.

– Just nu är kroppen inget att gnälla på. När jag spelade centralt i banan kändes det lite mer, men nu på kanten så tycker jag att kroppen mår bra, säger Wremer som fortfarande är överraskad över säsongen i fjol.

– Vi överraskade nog oss själva lite. Vi hade att nå slutspel som mål och när vi väl gjorde det så hade vi inga större förväntningar, så det bara flöt på.

Drömmer om ett SM-guld med Skövde

Det blev förlust i semifinalen mot mästarna Sävehof. Men Rasmus Wremer tänker inte ge upp drömmen om ett SM-guld med IFK Skövde.

– Det blir lite svårare i år eftersom vi har fler ögon på oss, i fjol kunde vi spela utan någon press. Men det är klart att jag spelar för att ta hem ett SM-guld för min klubb, säger han.

Hur många år tror du att du har kvar?

– Dels beror det på hur kroppen mår, men även konkurrensen i laget. Om det kommer spelare som springer om mig så är jag inte speciellt aktuell, även om det är roligt att vara med i ett lag.

IFK Skövde har en mix av unga spelare och rutinerade spelare. Bredvid sig har Wremer ”veteraner” som Richard Hanisch, Kristian Svensson och Christopher Hedberg (som missar tre månader efter att ha brutit armen).

”Uppleva handbollen via sina barn”

– Alla handbollsspelare har olika visioner med sin handboll. Min är att få vinna ett SM-guld med Skövde, det hade varit det absolut bästa, medan andra kanske vill bli utlandsproffs och spela i landslaget, säger Wremer.

Totalt har Wremer gjort 16 säsonger i Skövde-tröjan.

– Klubben betyder oerhört mycket för mig. Jag har en familj hemma och jag har en familj i föreningen. Det kommer vara oerhört tufft att lämna handbollen och föreningen. Jag hade gärna spelat handboll tills jag är 65 år, men det är bara att inse att det kommer jag inte att göra. Det kommer bli en sorg när det väl tar över, då får man uppleva handbollen via sina barn i stället.

IFK Skövde

Tränare:
Jonas Wille

Nyförvärv:
Dan Beck-Hansen (Nordsjälland, Danmark), Kristian Jacobsen Stranden (Halden, Norge), Fabian Norsten (Hammarby), Albin Rosén (tillbaka efter utlåning).

Förluster:
Axel Franzén (Alingsås HK), Marcus Holmén (Nordsjälland, Danmark), Casper Ebbesen (Lemvig, Danmark), Jacob Larsen (Odder Håndbold, Danmark).

Placering i fjol:
3:a i grundserien. Åkte ut i semifinal mot Sävehof.