Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hoppet lever för Sävehof i Champions League

Sävehofs damer vann med fem bollar i Champions League. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Det blev blandad kompott för Sävehof i handbollens Champions League. 

Först vann damerna med 24–19 mot tjeckiska Banik Most. Timmarna senare förlorade sedan herrarna med 24–33 mot spanska Bidasoa Irun. 

Sävehofs damer har haft en tuff inledning på Champions League och hade ännu inte bärgat någon seger inför hemmamatchen mot tjeckiska Banik Most. 

Den här gången skulle dock den segerlösa sviten komma till ett slut. Med Johanna Forsberg som hänförare kunde Sävehof redan tidigt i matchen gå ifrån till en ledning. En ledning som alltså kom att stå sig matchen ut. 

Segern betyder att Sävehof går upp på andra plats i gruppen, om än tillfälligt. Därmed lever fortfarande hoppat om ett slutspel. 

– Vi tar det en match i taget och siktar på att vinna varenda en. Nu har vi tagit första segern så det är bara att fortsätta, säger Johanna Forsberg till GP

Herrarna förlorade stort

Desto tyngre gick det för Sävehofs herrar som tog emot spanska Bidasoa Irun hemma i Partille. Sävehof lyckades inte bjuda upp till dans och fick se sig slaget med hela nio bollar, vilket i och för sig var ett steg framåt från 16-målsförlusten nere i bortamötet i Spanien för två veckor sedan. 

Trots förlusten lever hoppet om slutspel även för Sävehofs herrar. I nästa match väntar finska Cocks. Då lär det dock krävas en seger för att tåget inte ska lämna perrongen i Partille.