Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjälte efter mål mot RIK i slutsekunderna

Rasmus Thorbjörnsson (i mitten) avgjorde för Aranäs mot RIK. Lika glad var lagkompisen till höger Erik Karelius.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Underläge i nästan hela matchen.

Men när slutsignalen gick efter premiären var det nykomlingen Aranäs som hade vunnit med 29–28 mot mesta mästarna RIK.

– Jätteskönt. Det här visar att vi kan prestera i högstaligan, säger matchhjälten Rasmus Thorbjörnsson.

Aranäs har haft svårt att etablera sig i handbollsligan. Men efter segern i allsvenskan i våras är Kungsbacka-laget tillbaka.

Och med legendariske RIK-spelaren Jerry Hallbäck tillbaka som tränare i klubben siktas det på fler poäng än de två mot RIK i säsongens första tävlingsmatch.

– Vi kommer att vara underdogs i serien, det är bara att lära sig leva med det. Men vi visade i dag att vi inte ger oss och så är det tänkt att det ska se ut framöver, säger Rasmus Thorbjörnsson.

Ett vanligt kantläge

RIK ledde i början och hade greppet långt in i andra halvlek. Men när det stod och vägde med några sekunder kvar att spela var det Rasmus Thorbjörnsson som fick och tog chansen att bli hjälte.

– Det var ett vanligt kantläge, ett sådant som jag ofta gör mina mål på. Det var väldigt skönt att se bollen gå in, säger han.

Hur var det att vinna mot RIK borta (i deras tillfälliga ”hem” Lundenhallen)?

– Matcherna mot RIK är väldigt viktiga, inte minst för att dom förmodligen också kommer att hålla till längre ner i tabellen, säger Thorbjörnsson.

Även nästa match går på bortaplan för Aranäs, mot IFK Ystad.

Första matchen hemma i Kungsbacka går mot Helsingborg 27 september.