Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Henrik Signell: ”Bättre att vara modig än feg”

Skövdes tränare Henrik Signell.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Alingsås Pontus Josefsson Säll och Fredrik Teern.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

IFK Skövde slog Alingsås i det första kvartsfinalmötet. 

Ett offensivt val i slutsekunderna avgjorde dramat. 

– Ofta är det bättre att vara modig och gå för det än att vara feg, säger Skövdes tränare Henrik Signell, 45. 

Alingsås hade greppet i första halvlek och ledde med några bollar, men under en period i slutet av halvleken och i början av andra gjorde IFK Skövde åtta mål, gästerna bara ett. 

– Vi startade lite knackigt innan vi fick bättre träff, men sett till hela matchen tycker jag inte att vi kan vara nöjda med försvaret. Men i slutändan får det se ut lite hursomhelst så länge vi vinner, det är det det handlar om och det gjorde vi i dag, säger Henrik Signell. 

I sista minuten stod det 25-24 till IFK Skövde när Signell tog timeout inför ett anfall. Med en man kort valde han att satsa på att punktera matchen i stället för att säkra upp med försvarsstarka spelare om man skulle missa chansen att göra mål. 

– Killarna gick för det och gjorde det bra, vi hade ju en kille utvisad så det var ett svårt läge, säger Skövdetränaren. 

Signell: ”Fortfarande helt öppet”

Rasmus Wremer krutade in 26-24 – och IFK Skövde tog ledningen med 1-0 i matcher. 

– Vi är närmast tre segrar, men det är fortfarande helt öppet. Slappnar vi av några procent så kommer vi förmodligen inte att vinna. Jag tror att det blir en jämn och lång serie, säger Signell. 

Vad talar för er?

– Det är möjligt att vi har en något bredare trupp när det handlar om tillgängliga spelare. Men jag vet inte när Alingsås får tillbaka dem de saknade i dag. 

Kvartsfinal nummer två spelas i Alingsås på onsdag.