Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda kritiken: ”Det kommer bli fler offer”

Sveriges förbundskapten Tomas Axnér.Foto: TOMAS LEPRINCE
Olivia Mellegård.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Marie Wall.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Olivia Mellegård, 22, har dragit av korsbandet och missar hela säsongen.

Då riktar Sveriges förbundskapten Tomas Axnér, 50, kritik mot landslagsspelarens klubb.

– De måste ta hand om spelarna på ett bättre sätt, säger han till SVT.

Det var i en match med sitt Köpenhamn Håndbold som olyckan var framme för Olivia Mellegård. Den Önneredsfostrade vänstersexan landade illa efter att ha gjort mål på en kontring, vred sig i plågor och fick bäras ut på bår. 

Under tisdagen kom beskedet att det rör sig om en allvarlig knäskada – både främre korsband och inre ledband är av – för den svenska landslagsspelaren som lämnade Sävehof för den danska klubben för drygt ett år sedan.

Hon missar därmed hela säsongen.

Olivia Mellegård.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Marie Wall.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Det är ett hårt slag för oss”

För Sveriges nye förbundskapten Tomas Axnér innebär det huvudbry inför det planerade EM-slutspelet i Danmark och Norge i december.

Skadan på Mellegård innebär att han får klara sig utan tre spelare som varit givna som vänstersexor i det svenska landslaget de senaste åren: Mellegård, Marie Wall (som ska bli mamma) och Loui Sand (som har lagt av).

– De spelarna som har varit med i de flesta mästerskapen saknas nu. Mellegård var den sista i den stommen. Det är ett hårt slag för oss. Särskilt med tanke på att det är många oprövade kort bakom henne i nuläget. Jag sa till Mellegård i somras: ”Håll dig frisk, du är en viktig spelare för oss”, säger Axnér till SVT.

Sveriges förbundskapten Tomas Axnér.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Måste ta hand om spelarna”

Förbundskaptenen är kritisk mot hur Köpenhamn behandlar sina spelare. Kort före Mellegårds skada åkte även klubbens nederländska nyförvärv Nyala Krulaars på en korsbandsskada.

– Jag var faktiskt över och kikade på Köpenhamn förra veckan, jag såg henne (Mellegård) spela. Jag såg även vilket schema de hade med tre matcher på fyra dagar. Plus annan träning med ganska tunn trupp. Det kommer bli fler offer.

Axnér utvecklar för SVT:

– Klubbarna måste även vara varsamma med våra spelare. Det får inte bara vara på det hållet att de har synpunkter på att det kommer hem spelare som har skadat sig i mästerskapet. De måste ta hand om spelarna på ett bättre sätt än vad Köpenhamn gjorde i det här fallet.