Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har inte kunnat berätta det ens för mina föräldrar”

Uppdatera dig på dagens stora sporthändelser.
Isabelle Gulldén. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Gulldén har gjort 202 landskamper och spelat 13 mästerskap. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Isabelle Gulldén, 29, är en av årets sommarpratare i P1.

Hennes avsnitt är redan inspelat – men handbollsstjärnan har inte kunnat berätta det för någon.

– Det är något jag varit stolt över att få göra, så det har varit jobbigt att vara tvungen att hålla det hemligt, säger hon.

Gulldén ska sommarprata i P1. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Under torsdagen presenterades årets värdar för det numera klassiska radioprogrammet ”Sommar i P1”.

En av sommarpratarna 2019: Isabelle Gulldén.

– Det känns väldigt spännande, men också väldigt nervöst. Det är enklare att prata om en match eller prestation än om så djupa ämnen, säger Gulldén till GT efter att sommarvärdarna offentliggjorts.

Den 29-åriga handbollsstjärnan, som är gravid och spelade sin senaste match i december, ska prata för svenska folket den 6 juli.

Dagen dessförinnan – den 5 juli – är hon beräknad att bli mamma.

”Trodde att det var ett skämt”

– Först trodde jag att det var ett skämt när de hörde av sig. Det är så många som lyssnar på Sommar i P1 och det kändes så långt borta att jag skulle vara med där. Det är något jag alltid lyssnat på på somrarna när jag varit ute och gått eller solat och nu ska jag plötsligt vara med och berätta min historia, säger Isabelle Gulldén till handbollslandslagets hemsida.

Gulldén kommer att prata om jämställdhet, kost och vikt, talang, handboll och även en del om graviditeten. Men eftersom handbollsstjärnan behöver befinna sig i Frankrike den sista tiden före förlossningen är hennes program redan inspelat.

– Jag har varit tvungen att hålla det jättehemligt och har inte kunnat berätta det ens för mina föräldrar. De har nog tyckt att jag varit jättetråkig när jag varit hemma och jobbat med det här i hemlighet, berättar Gulldén som till vardags spelar för franska Brest.

Isabelle Gulldén har gjort 202 landskamper och spelat 13 mästerskap. Foto: ADAM IHSE / TT

”Känns förstås jättestort”

Isabelle Gulldén, som är en av världens absolut bästa handbollsspelare, har tidigare berättat för GT att hon siktar på att komma tillbaka till topphandbollen efter graviditeten. 

– Ja, jag hoppas att det här kan förlänga karriären. Samtidigt är det inte det jag fokuserar på just nu. Nu tränar jag mer för att hålla igång och må bra. Det blir inget personbästa direkt, sa hon i början av 2019.

Ambitionen är att vara tillbaka på planen i oktober – men först väntar ett nytt kapitel i Gulldéns liv.

– Just nu kan jag inte säga att formen är på topp, nu längtar jag bara tills det är dags. Men fram till sjunde månaden gick det bra och jag har kunnat träna bra. Men det känns förstås jättestort det här, jag är väldigt nervös för det är ett nytt kapitel i livet som ska börja, säger hon till landslagets hemsida.

Handbolls-VM avgörs i Japan i november och december.

https://www.instagram.com/p/Bypjj_DifFp/