Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wislander tillbaka – två månader efter stroken

Magnus Wislander om otäcka kollapsen: ”Kunde inte prata”
För två månader sedan drabbades handbollslegendaren Magnus ”Slangen” Wislander av en stroke.Foto: HANNA BRUNLÖF
Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT

För två månader sedan fick Magnus Wislander en stroke.

Drygt en vecka efter stroken var han tillbaka på jobbet – och nu, mindre än två månader senare, kör han folkrace igen.

– Det är fantastiskt att jag kan hålla på med det i dag, säger han.

Handbollslegendaren Magnus Wislander hade precis gått av sitt jobb på Postnord där han jobbar som produktionschef.

På vägen ut kom han på att han glömt sin matlåda i köket och vände för att hämta den.

Då hände något.

– En promenad på 50 meter över golvet. Då kände jag att det började simma för ögonen och att någonting hände i kroppen. Jag tänkte: ”Jag kommer att störta i betonggolvet”. På något sätt lyckades jag sansa mig och började gå ner på ett knä. Då gick det som en elstöt genom hela kroppen. Jag rullade runt och blev liggande och skakade. Folk kom springande. De ringde efter ambulans och de ringde min fru som hann komma dit innan vi åkte till Sahlgrenska sjukhuset, har han tidigare berättat.

Magnus ”Slangen” Wislander fick en stroke och fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Magnus Wislander under aktiva karriären. Ljubomir Vranjes till vänster.Foto: BJÖRN LINDGREN / BILDBYRÅN

Tillbaka bakom ratten – efter stroken

Men drygt en vecka efter stroken var han tillbaka på sin arbetsplats – och mindre än två månader efter stroken kör han återigen folkrace, en hobby han haft i 1,5 år. Denna gång på Tabergsbanan i Jönköping, något som Jönköpings-Posten skrev om först.

– Det är fantastiskt att jag kan hålla på med det. Jag är väldigt glad att jag kan göra de flesta sakerna som jag vill göra, sen är det så klart en bit kvar. Men lördagens race var något av ett test för att se om det funkar – och det gjorde det, säger Wislander.

Hur mår du i dag efter stroken?

– Jag mår bra. Någonstans kommer det alltid att ligga latent i huvudet att det har hänt, jag tror aldrig man släpper det helt och hållet. Man får vara mer eftertänksam och tacksam över att det går bra.

Nu kör han återigen folkrace. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT

”Det gick inte så bra”

Men racet gick inte som Magnus Wislander hade tänkt sig.

– Nej, det gick inte så bra. Det första heatet ledde jag men gjorde bort mig lite och i det andra heatet tog jag starten men blev vänd och kraschade och då gick bilen sönder, säger han.

Magnus Wislander har tävlat i folkrace i ett och ett halvt år – och säger själv att han är duktig.

– I den klassen jag tävlar i känner jag att jag hänger med de flesta och jag har vunnit några race. Det har faktiskt gått över förväntan på så kort tid, det har gått bra. Jag känner att jag hänger med, säger Wislander.

Vid inspelningen av tv-programmet ”Det stora racet” stiftade han bekantskap med Totto Höök som senare lärt honom allt det finns att veta om folkrace.

– De är underbara hela familjen och de ställer alltid upp. De fixar bil så att jag kan tävla och sedan försöker jag hjälpa till när jag kan och hälsar på så ofta jag kan, säger Wislander.