Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handbollslegendaren drabbad av en stroke

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Wislander under aktiva karriären. Ljubomir Vranjes till vänsterFoto: BJÖRN LINDGREN / © BILDBYRÅN

Magnus Wislander, 55, har drabbats av en stroke, skriver Aftonbladet.

Handbollslegendaren segnade ihop på sin arbetsplats och fördes till sjukhus.

– Hela livet passerade revy, säger han till tidningen. 

Magnus Wislander är en av svensk idrotts allra största idrottsmän genom tiderna. 55-åringen har utsetts till 1900-talets bäste handbollsspelare av det internationella handbollsförbundet, tagit sex tyska ligaguld och blivit svensk mästare fem gånger.

Dessutom var han en av stöttepelarna i ”Bengan boys” under 1990-talet, det klassiska landslag som under tränaren Bengan Johanssons ledning vann två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver.

Efter karriären har Wislander sadlat om till tränare och är sedan flera år tillbaka assisterande tränare i Redbergslid. Utöver det arbetar han även heltid som produktionschef på Postnord i Göteborg, och hörs dessutom flitigt som expert i Radiosporten.

Nu har 55-åringen drabbats av en stroke. Enligt Aftonbladet drabbades handbollsprofilen av attacken på sin arbetsplats i måndags. 

– Helt plötsligt svartnade det och jag tänkte att jag kommer att rasa ihop här. Det gick som en stöt genom kroppen. Jag gick ner på knäna först och sedan låg jag bara där utslagen och kunde inte prata, säger Wislander till tidningen och fortsätter:

– Hela livet passerade revy. Eller inte vad man har gjort utan mer vad man vill göra och vad man sysslar med.

Fördes till sjukhus med ambulans

Han fördes med ambulans från arbetsplatsen till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg där han fortfarande ligger för vård. Wislander menar att han var vid medvetande under hela händelseförloppet, och säger att tankarna framför allt handlade om vilket liv han ”skulle vakna upp till”. 

Vad som ligger bakom stroken är oklart men det ska finnas teorier kring vad som kan ha utlöst det hela. Wislander säger sig må ”väldigt bra” bra trots omständigheterna. 55-åringen hoppas kunna bli helt återställd, men menar att han två dygn efter stroken fortfarande har problem med rörligheten i sin vänstra hand och fingrarna.  

– På 48 timmar har det blivit väldigt mycket bättre med tanke på att jag knappt kunde röra vänster arm först. Slutar det med att ett finger inte fungerar så får jag väl leva med det, säger handbollslegendaren till Aftonbladet. 

Magnus Wislander lever tillsammans med frun Camilla. Tillsammans har de tre vuxna barn Therese, Veronica och Daniel. Wislander säger till Aftonbladet att beskedet om stroken kom som en chock för hela familjen. 

Vännerna: ”Klart man blir orolig”

Även Peter Gentzel, målvakt i Bengan Boys och numera vd för svensk elithandboll, reagerade starkt när han nåddes av beskedet.

– Det känns overkligt att det skulle hända Magnus, det är klart att man blir orolig. Men det verkar ju ha gått bra efter omständigheterna. 

Stefan Lövgren, mångårig lagkamrat i Bengan Boys och under tre säsonger även i Kiel, numera vd för Svenska handbollslandslaget:

– Jag blev naturligtvis bestört när jag hörde det. Och innan man får reda på hur det går är man naturligtvis orolig. Men det är bara att hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll.

SportExpressen har sökt Magnus Wislander.

Se det senaste avsnittet av Sportklubben

Allt det hetaste från sportens värld – varje vecka