Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han ser för jävla stark och underbar ut nu”

Niclas Fingren dunkade in nio bollar mot Alingsås borta. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Niclas Fingren. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

RIK slog Alingsås borta med 30-25. 

Och tränaren Jasmin Zuta, 37, hyllar Niclas Fingren, 23, som slog nytt personligt rekord. 

– Han ser för jävla stark och underbar ut, säger han. 

En tung skalp för RIK på bortaplan efter den snöpliga uddamålsförlusten mot IFK Kristianstad senast. 

– Det tycker jag verkligen. Alingsås är bra och väldigt starka hemma, men vi svarar för en väl genomförd insats. Många har tagit flera steg i sin utveckling och Niclas Fingren är ju fantastiskt duktig i långa stunder, säger RIK-coachen Jasmin Zuta. 

Han gjorde nio mål. 

– Hur många gjorde han sa du? 

Nio. 

– Oj, jävlar. Det är bra gjort. Men han har sett väldigt bra ut på träningarna så jag är inte förvånad. Han ser för jävla stark och underbar ut på träningarna. Kul att det lossnar även på matcherna, säger Jasmin Zuta. 

Jasmin Zuta i mitten. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Niclas Fingren är en erkänt duktig försvarsspelare som i augusti 2017 lämnade Sävehof för lokalkonkurrenten Redbergslid. Syftet var att få en större roll även i offensiven. 

– Han har haft lite skadeproblem och vi fick tid på oss och han har klarat av att träna på bra. Vi trodde att den här utvecklingen var möjlig och det är glädjande att det har gett resultat, säger Zuta. 

Fingren: Aldrig varit en målmaskin 

Vad har ni gjort rent konkret? 

– I offensiven har vi jobbat på att han ska känna mer trygghet. Vi vill sätta honom i så många lägen som möjligt där det känns bra för honom. Vi har pratat mycket om det och det börjar ge frukt nu. 

Niclas Fingren själv säger om sina nio fullträffar: 

– Jag har nog aldrig gjort så många i högstaligan, det måste vara personligt rekord. Jag har ju aldrig varit någon målmaskin. 

Förklaringen till att det lossnar nu? 

– Det är en blandning av förtroende, att jag hittat bättre avstånd till försvaret och att jag är lättare i kroppen så att jag inte skjuter i block. Jag har jobbat mycket på att bli mer explosiv och kvick. Jag väger nog lika mycket, men har nog omvandlat en del. Man kan inte vara för tung men inte för lätt heller. Det gäller att hitta balansen, säger Niclas Fingren. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!