Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gulldén tvingades ställa in sitt bröllop

Svenska handbollsstjärnan Isabelle Gulldén debuterar i år som sommarvärd i P1.Foto: Henrik Brunnsgård.
Isabelle Gulldén.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenska handbollsstjärnan Isabelle Gulldén, 30, är gravid och väntar i juli sitt första barn med pojkvännen Linus Persson.

I hennes sommarprat i P1 berättar hon om känslorna över att bli mamma, oron över hur hennes franska klubblag skulle ta emot nyheten – och bröllopsplanerna som sprack.

– Tre dagars bröllop var planerat – allt var bokat och klart. Men självklart skulle inte livet bli som man planerat, säger hon.

I december var Isabelle Gulldén med och förde Sverige till en sjätteplats i handbolls-EM.

Men vad få då kände till var att handbollsstjärnan strax innan mästerskapet skulle börja hade fått beskedet att hon väntade barn.

Efter att till en början valt att hålla det hemligt gick hon i januari ut med nyheten om graviditeten.

– Det är väldigt skönt att äntligen få göra det offentligt. Det här är ju det största som finns, sade hon i en intervju i GT.

”Var tänkt att bli bästa dagen i mitt liv”

Men samtidigt ställde också graviditeten till det en aning.

Det planerade bröllopet med sambon Linus i juni fick ställas in, vilket handbollsstjärnan nu berättar om i sitt sommarprat.

– Den 29 juni 2019 var tänkt att bli den bästa dagen i mitt liv. Jag skulle säga ja till Linus. Tre dagars bröllop var planerat, allt var bokat och klart. Men självklart skulle inte livet bli som man planerat. Men den här gången kunde jag ändå inte vara lyckligare. Nu väntande det största jag någonsin kommer var med om – jag ska bli mamma.

Handbollsstjärnan berättar dock att lyckoruset över graviditeten snabbt förvandlades till en klump i magen.

Ångesten över hur hennes franska klubb Brest skulle ta emot beskedet var påtaglig.

Tuffa tiden: ”Allt jag gjorde var fel”

– Deras reaktion var bra och jag kunde släppa ångesten. Men varför är det så svårt som kvinna med en elitidrottskarriär att få njuta över sin graviditet? Jag får hela tiden höra att jag ska ta det lugnt och inte träna så mycket – samtidigt som folk spekulerar i om jag ska tillbaka till jobbet. Det här är frågor man aldrig skulle ställa till en man. Jag har ett jobb precis som många andra. Jag har 1+1 år kvar på mitt kontrakt som jag inte hoppas blir mitt sista.

I sitt sommarprat berättar Gulldén också om den tuffa tiden i Rumänien när hon skrev på för Bukarest 2015.

Kaoset som uppstod med sena löner, gräl mellan spelare och uteblivet förtroende från tränaren.

– Allt jag gjorde var fel! Jag var för långsam och missade jag ett skott så var det pust och stön som hördes genom hela hallen. Speltid blev det inte mycket av heller under den tiden, om inte någon var skadad, berättar hon.

Avsnittet med Isabelle Gulldén släpps som podd klockan 07.00 och sänds i P1 klockan 13.00.

 

LÄS MER: Gulldén om graviditeten: ”En överraskning” 

LÄS MER: Handbollsstjärnan om bröllopsplanerna: ”Där ska vi gifta oss”