Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gulldén om graviditeten: ”Detta är inte normalt”

Isabelle Gulldén i november inför handbolls-EM.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Isabelle Gulldén, 29, ska bli mamma.

Graviditeten var inte planerad.

Det var en upptäckt i mataffären som fick den svenska handbollsstjärnan att ana att något var på gång.

”Då tänkte jag: Detta är inte normalt”, skriver Bella Gulldén på sin blogg.

Isabelle Gulldén är gravid.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Isabelle Gulldén lyckades övervinna sina skadebekymmer och föra Sverige till en sjätteplats i EM i december. 

Vad få kände till då var att den svenska landslagsstjärnan precis före mästerskapet fått reda på att hon är gravid. Gulldén och sambon Linus Persson väntar en son som är beräknad att se dagens ljus i juli. 

– Det är väldigt skönt att äntligen få göra det offentligt. Det här är ju det största som finns. När man får veta något sådant vill man bara skrika rakt ut till hela världen, men det går ju inte, sa Gulldén till GT den 7 januari.

Svensk handbolls största stjärna berättade samtidigt att graviditeten inte var planerad.

– Jag hade ju precis bytt klubb (till Brest) och sen är det OS om ett och ett halvt år... Jag hade inte tänkt skaffa barn före OS. Vi är så klart jätteglada, men planerad var den inte. Man kan säga att det var en positiv överraskning.

Gulldén på läktaren under Champions League-mötet mellan Sävehof och Brest den 21 oktober i Partille.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Så har jag aldrig känt”

Nu skriver Bella Gulldén på sin blogg om veckorna innan hon fick beskedet.

”Efter en tremånaders utan mens och kanske 5 graviditetstest senare så bestämde jag mig för att kolla upp detta hos en gynekolog i Sverige. Man blir ju orolig att inte allt är som det ska då den alltid varit regelbunden. Jag gjorde ju också något man aldrig ska göra, googla. Var ju så mycket olika saker det kunde vara och det var ju svårt att slappna av. Vi planerade inte att bli gravida och jag kände mig heller inte gravid och testen visade ju precis som min känsla, ingenting. När jag i oktober var på kontroll var jag ju såklart nervös men jag fick svar att allt såg väldigt fint ut och att jag ska inte vara orolig, mensen kommer snart. Det var med lätta steg jag gick ut från Carlanderska och nu var det bara att vänta på mensen.”

Men den kom inte.

Under ett besök i mataffären började Isabelle Gulldén misstänkta att något verkligen var på gång.

”Det gick några veckor och mensen hade fortfarande inte dykt upp och när jag och Linus var i affären och gick igenom fiskavdelningen så kände jag att jag började må illa. Jag kunde inte kolla på fiskarna och skaldjuren som rörde sig på isen och då tänkte jag, detta är inte normalt. Okej att jag inte gillar fisk så mycket men så har jag aldrig känt. Jag hade ett test hemma från dom jag köpt innan. Jag gjorde testet och helt plötsligt visade sig två streck klart och tydligt. Jag var gravid”, berättar Gulldén på sin blogg.

Isabelle Gulldén.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Då kom tårarna”

Gulldén berättar att både hon och sambon Linus Persson blev väldigt lyckliga. Samtidigt dök en stor fråga upp i huvudet: 

Hur långt gången var hon?

Gulldén, som ville spela EM i december, bokade en ny tid på Carlanderska sjukhuset i Göteborg.

”Klockan 8.30 hade vi tid och 15.00 samlades vi med landslaget. Jag hade varit lite orolig över graviditeten för jag hade haft lite blödningar efter jag fick reda på graviditeten men även en liten innan som jag trodde var min mens. Så när vi fick se ett litet hjärta som slog så kom tårarna. Allt såg bra ut och lillen var ju väldigt liten. Jag fick veta att jag var i vecka 7, alltså 6 + något. Så mästerskapet var inte i fara om jag mådde bra då såklart. Men det viktigaste, lillen hade ett hjärta som slog och vi kunde slappna av lite. Oron försvinner ju aldrig men blödningarna jag hade haft var ingen fara. Nu skulle jag spela mästerskap och försöka dölja en graviditet på köpet när man bara vill skrika ut till världen att man väntar på ett mirakel”, skriver hon.

 

LÄS MER: Gulldén om graviditeten: ”En överraskning”